Zmagovalci2S prvim petkovim Nočnim Konex Open turnirjem se je začela sezona 2015/2016 turnirjev za slovensko jakostno lestvico.

V Konex Centru se je v petek, 11.9., zbralo 11 igralcev in igralk iz štirih slovenskih klubov, ki so skupaj poskrbeli za razburljiv večer.

IMG_4367Prvo presenečenje je pripravila Nina Kustec, ki je v prvem kolu nadoknadila zaostanek 0/2 v nizih in klubskega tovariša Jošta Dolinarja ugnala v petih nizih. Tudi sicer gre vsa pohvala škofjeloškemu klubu, saj so zasedli kar tri polfinalna mesta. Oba polfinala sta bila mešana, saj so si nasproti stali Sara Hafner in Andraž Demšar v zgornji ter Nina Kustec in Žan Bombek v spodnji polovici žreba.

Demšar o presenečenju ni dovolil niti razmišljati in je Hafnerjevo suvereno premagal 3/0. Bombek pa je proti Kustecovizačel malce ležerno, kar pa se mu je na koncu skoraj maščevalo. Po takem začetku se je precej težko zbrati in le z veliko sreče se je izvlekel, ko je prišlo do rezultata 10/10 v petem nizu.

IMG_4382V finalu je bil seveda glavni favorit prvouvrščeni na Jakostni lestvici SQZS Andraž Demšar. Bombek pa se ni dal zlahka odpraviti, Demšarju je vsilil svojo igro, ki temelji predvsem na močnih (resda ne ravno najbolj kontroliranih) udarcih. S tem je uspel Demšarju odščipniti niz, do presenečenja pa vendarle ni prišlo.

Končni vrstni red:

1. Andraž Demšar

2. Žan Bombek

IMG_4365

3. Nina Kustec

3. Sara Hafner

IMG_43605. Blaž Porenta

6. Dominik Balaško

7. Srečko Kregar

8. Maks Bombek

9. Filip Bojko

10. Andreja Kovač

11. Jošt Dolinar