Nedelja res ni najbolj običajen dan za squash turnir, saj so le-ti ponavadi ob sobotah. A to ni ustavilo ducata moških in deveterice žensk, da nebi skušali svoje uvrstitve na Grand Prix lestvici še malce izboljšati.

Resda ne najbolj množična, zato pa vsekakor kakovostna udeležba je postregla z obilico dobrih tekem. Poleg tega pa so si igralci vsako uvrstitev pošteno prislužili, saj je organizator zaradi skromnejše udeležbe posegel po popolnem dvojnem k.o. sistemu. Nekateri so se z njim srečali prvič, kar je v začetku terjalo nekaj pojasnil, kasneje pa so stvari stekle kot je treba.

Zdaj pa se posvetimo najprej damam. Prišlo jih je devet in sicer po ena iz Srbije in Hrvaške, dve Bolgarki in pet Slovenk. Po dolgem turnirju, v katerem so se nekatere srečale tudi po dvakrat, je bil končni vrstni red sledeč:

1. Josipa Peršun (Hrvaška)

2. Nada Bambič (Slovenija)

3. Jelena Dutina (Srbija)

4. Sara Rojnik (Slovenija)

5. Mojca Blažič (Slovenija)

6. Teodora Devedjieva (Bolgarija)

7. Sara Hafner (Slovenija)

8. Anelia Dukova (Bolgarija)

9. Nataša Žmuc (Slovenija)

 

Pri moških je bilo razmerje prijav še bolj v prid tujim igralcem, saj sta se turnirja udeležila le dva Slovenca, ki pa sta požrtvovalno branila naše barve do samega finala. Šele takrat je klonil mladi Andraž Demšar, od katerega se v prihodnosti nadejamo še boljših rezultatov. Končni vrstni red pa je bil sledeč:

1. Martin Kegel (Hrvaška)

2. Andraž Demšar (Slovenija)

3. Stoil Jilev (Bolgarija)

4. Ivan Krznarić (Hrvaška)

5. Vedran Švonja (Hrvaška)

6. Roko Vončina (Hrvaška)

7. Georgi Penchev (Bolgarija)

8. Sandro Windisch (Slovenija)

9. Viktor Milosavljević (Hrvaška)

10. Stefan Harbov (Bolgarija)

11. Fran Marcelić (Hrvaška)

12. Petar Petrov (Bolgarija

 

Naslednji Grand Prix turnir bo že čez slaba dva tedna – 24.5. vas pričakuje Beograjski Squashland!