Državna prvaka za leto 2018 sta postala Sara Rojnik in Martin Mošnik. Vsak v svoji konkurenci sta dokazala, da sodita v vrh, a tudi ostali niso daleč od njiju. Predvsem v ženski konkurenci smo bili priča močnemu napadu iz mladinskih vrst.

Državni prvenstvi sta 2. junija 2018 potekali na dveh lokacijah. Ženske so se pomerile na Bledu, moški pa v Sp. Besnici. Squash klub Lesce Bled je poskrbel, da se je v zares enkratnem vzdušju domače počutilo vseh 16 tekmovalk in da so vse lahko pokazale svoje športno znanje. Za člane je poskrbel RC Vogu, kjer je pri organizaciji pomagal tudi Blaž Kunšič in pod streho spravil prvenstvo z 21 igralci.

Dekleta so na Bledu odigrala kakovosten squash in pokazala, za koga je vredno pripraviti odlično prvenstvo. V finalu sta se v izenačenem dvoboju pomerili Sara Rojnik in Nina Kustec iz SqK Škofja Loka, na koncu pa je po petih nizih slavila starejša in s tem osvojila svoj drugi naslov državne prvakinje.

Za tretje mesto sta se pomerili Nika Urh (SqK Lesce Bled) in Sara Hafner (SqK Škofja Loka), slavila pa je slednja. Nika je bila najvišje uvrščena mladinka, ki je članicam pokazala, da jim že močno »diha za ovratnik«. Skupaj s še dvema mladinkama, Manco Demšar in Piko Rupar, je pokazala, da se v mladinskih vrstah dobro dela in da bodo morale članice malce pritisniti na plin, če bodo želele še vedno ohranjati prednost pred mlajšimi.

V prvo polovico igralk se je uvrstila tudi Urška Ferjan (SqK Lesce Bled), ki je pokazala velik napredek od lani in prehitela veliko mlajših tekmic. Zanimiv dvoboj s petimi nizi smo videli v četrtfinalu med petouvrščeno Mojco Blažič (SqK Igraj Sevnica) in desetouvrščeno domačinko Sašo Rakovec. Mojca je Saši podarila kar nekaj točk za zmago, a jih žal ni znala izkoristiti, zato je na koncu slavila izkušenejša Mojca.

Prvenstvo se je odvijalo v zares sproščenem vzdušju in se tako tudi končalo. Vse tekmovalke so bile vesele tudi nagrad sponzorjev: ASP Jesenice in Lesce, Restavracije Center Lesce, Itak Športa in Oliverja. Na podelitvi se nam je pridružil predsednik zveze Gregor Kustec in s pozitivnimi besedami zaokrožil dobro delo organizatorja in igro udeleženk državnega prvenstva.

Fotogalerija in rezultati posameznih tekem

Končne uvrstitve članic:

 1. Sara Rojnik, SqK Škofja Loka
 2. Nina Kustec, SqK Škofja Loka
 3. Sara Hafner, SqK Škofja Loka
 4. Nika Urh, SqK Lesce Bled
 5. Mojca Blažič, SqK Igraj Sevnica
 6. Manca Demšar, SqK Škofja Loka
 7. Pika Rupar, SqK Škofja Loka
 8. Urška Ferjan, SqK Lesce Bled
 9. Pia Erjavec, SqK Lesce Bled
 10. Saša Rakovec, SqK Lesce Bled
 11. Kaja Železnik, SqK Lesce Bled
 12. Eva Trseglav, SqK Lesce Bled
 13. Ida Sedušak, SqK Lesce Bled
 14. Ingrid Bučar, SqK Lesce Bled
 15. Tina Ferjan, SqK Lesce Bled
 16. Nada Bambič, SqK Konex

Urša Langus