En teden za moškim turnirjem, se je v Škofji Loki zaključil tudi 1. turnir Super Serije za ženske  v letu 2017. Udeležilo se ga je osem registriranih igralk iz domačega kluba in Squash kluba Lesce Bled. Z izjemo dveh najizkušenejših igralk, Mojce Blažič in Nade Bambič, ki sta žal poškodovani, so na turnirju sodelovale ta trenutek vse najboljše slovenske igralke, tako da je šlo za pravi »Masters« turnir.

Turnir je podal tudi prvo informacijo v tem letu, koliko so se mlade igralke približale najboljšim članicam. Odgovor je jasen – zelo. Vendar po drugi strani so tudi članice naredile korak naprej, saj se dobro zavedajo, da bodo v nasprotnem primeru kaj hitro v »squash drugi ligi«.

Na koncu so na prvih treh mestih končale članske reprezentantke: Sara Rojnik, Nina Kustec in Sara Hafner. Finale med Saro in Nino je postregel z zelo dobrim squashem, kjer je jeziček na tehtnici prevesila Sarina nepopustljivost in vztrajnost, ki ima osnovo v dominantni fizični pripravljenosti. Nina je sicer več kot tri četrtine tekme diktirala tempo igre, vendar je ta trenutek njena fizična pripravljenost na prenizki ravni, da bi lahko resneje računala na zmago.

V tekmi za 3. mesto je Sara suvereno premagala mladinko Piko Rupar. Gladkemu porazu je botrovalo tudi tipično nezaupanje mlajših igralk v svoje sposobnosti in možnosti na takšnih tekmah, kjer jim nasproti stojijo izkušene reprezentantke. Je pa Sara Hafner kljub poškodbi gležnja dokazala, da je v letošnji sezoni naredile še en korak naprej, saj je predhodno zelo tesno izgubila obračun s Saro Rojnik v skupini in s tem možnost nastopa v finalu.

Pred tem je Pika v skupini presenetljivo gladko premagala Tino Ferjan in vrstnico in tekmico Niko Urh, ki je jeseni blestela na mladinskih evropskih turnirjih. S tem je tudi potrdila pričakovanja trenerjev, ki zaznavajo njen napredek v igri praktično vsak teden. Nika je svojo najboljšo tekmo odigrala v 1. kolu proti Nini Kustec, kjer je bila vsak niz bližje osvojenem nizu. Na koncu je z zmago nad klubsko soigralko Karlino Piber osvojila 5. mesto.

Karlina, Manca in Tina so ravno tako prikazale napredek v igri glede na letošnjo pomlad. Karlina v tekmi z Manco, Manca v tekmi s Saro Hafner in Tina v posameznih nizih v tekmah v skupini.  Za razliko od tekmic, pa je pri vsaki izmed teh igralk razvidna določena pomanjkljivost v igri več od tekmic, kar skupaj v celoti vodi k slabšim rezultatom.

Splošen vtis zaključka turnirja je, da so z izjemo Martina Mošnika, dekleta ta trenutek celo na višji ravni kot moški del. Predvsem se ni za bati za prihodnost ženskega squasha, kar so že danes dokazale mladinke, za njimi pa prihaja še vrsto obetavnih starejših in mlajših deklic. Se že veselimo članskega državnega prvenstva, ki bo med ženskami verjetno najbolj izenačeno in konkurenčno v vsej svoji zgodovini.

Rezultati:

1.Sara Rojnik
2. Nina Kustec
3. Sara Hafner
4. Pika Rupar
5. Nika Urh
6. Karlina Piber
7. Tina Ferjan
8. Manca Demšar

Podrobne rezultate najdete tukaj.