Prvi dan Odprtega mladinskega prvenstva Slovenije v squashu so dodatno začinile obilne snežne padavine, ki so povzročile nekaj težav tudi udeležencem prvenstva. Sneg kljub temu ni pokvaril dobrega vzdušja.

Letalo iz Anglije ni moglo pristati na letališču Brnik, ampak je odletelo v Zagreb, odkoder so se Angleži podali v Ljubljano z avtobusom. Hrvaški udeleženci so od Grosupljega do Ljubljane potrebovali več kot tri ure, saj je bila dolenjska avtocesta nekaj časa celo zaprta. Zastoji so bili tudi na gorenjski, primorski in štajerski avtocesti, tako da se je sprejemna pisarna v centru Konex pred začetkom tekmovanja ukvarjala predvsem s transportno logistiko.

 

 

Odlično vzdušje

Sneg pa ni pokvaril odličnega vzdušja na prizorišču. V Konexu je kar vrvelo, med udarjanjem žogic so se poleg slovenščine mešali številni tuji jeziki, na štirih igriščih so se izmenjevale nasmehi sreče in solze žalosti. Udeleženci, starši, trenerji in spremljevalci so se ogrevali za celodnevni sobotni maraton.

 

Nosilci večinoma zmagovali

Večina slovenskih nosilcev je potrdila svoja visoka mesta. Spodrsnilo je Zoji Berce (5. do 8. nosilka v kategoriji G13), ki je s 3:1 izgubila proti nepostavljeni Juliji Vidic. Neprijetno presenečenje je doživela tudi Tinkara Bernik (prav tako 5. do 8. nosilka v kategoriji G13), ki jo je s 3:2 premagala nepostavljena Avstrijka Laura Friedl, kljub temu, da je Tinkara že vodila z 2:1.

 

Blaž Porenta, prvopostavljeni v kategoriji B17, ni bil najbolj zadovoljen s prvo tekmo, saj je proti Avstrijcu Schoenu izgubil prvi set. V nadaljevanju je stvari postavil na svoje mesto in tekmeca premagal s 3:1.