Odprto mladinsko prvenstvo v squashu na Poljskem se ni končalo po slovenskih željah, saj smo ostali brez kolajne. Najbližje stopničkam je bil Blaž Porenta (B17), ki pa v boju za tretje mesto ni bil kos Taylorju Carricku z Bermude in je izgubil z 11:3, 11:3 in 11:5.

Mogočen športni center v Wroclawu z 32 igrišči za squash je postregel z nekaterimi epskimi dvoboji za slovenske predstavnike. Vsi so imeli svoje vzpone in padce, celotni vtis pa vzbuja optimizem.

Bili smo le korak oddaljeni od kolajne, saj je Blaž Porenta izgubil dobljen polfinale proti Katarcu Zamanu. Sara Nedič kot prva nosilka v kategoriji do 13 let se je briljantno odzvala na sodniško nepoštenost, hkrati pa je izgubljala v igrah, kjer bi moralo prevladati njeno tehnično znanje. Manca Demšar je pokazala pravi pristop k igri, ki ga kaže skozi ustrezen in trd trening, dosegla pa je uvrstitev, ki jo je v tem trenutku zmožna na tekmovanjih takšnega ranga. Luka Kustec je večkrat dokazal, da zmore več in dlje, je pa šele vstopil v kategorijo BU 17, zato bo rabil nekaj časa, da se aklimatizira in dosegatiste zmage, ki jih mora – glede na svoj talent in trdo delo na treningih. Jošt Dolinar je trdoživ tekmec, ki marsikomu zmeša štrene, a se mu še vedno ponavljajo napake, ki ga spremljajo še iz kategorije BU 15.

Sara Rojnik je ob koncu turnirja povedala:

“Ob zaključku moram biti optimističen. Veliko razlogov za to je pri igralkah in igralcih. Treba je ohranjati tekmovalni ciklus, kajti s tem ni časa za spanec in imperativ zmage vpliva na kakovostnejši trening. Poljska ni razočarala. Prej obratno. Center z izjemnimi zmožnosti omogoča, da turnir teče kot po maslu in nikakor ni presenečenje, da imajo 250 prijav in so že v kategoriji Grand prix kljub še zelo otroškemu obrazu. Vprašanje časa je, kdaj bodo Poljaki igrali vidno vlogo v evropskem squashu. Otrok, da jih ne moreš prešteti, večina jih že zdaj igra zelo dopadljivo, da borbenosti in zagnanosti ne omenjam. Prepričan sem, da bomo podobno sliko na naslednjem turnirju kazali tudi mi. Prva priložnost za to bo turnir v Škofji Loki, druga pa Švica v začetku decembra. Tokrat le s tremi konjeniki.”

Slovenski rezultati:

 

GU 13 (24 igralk)

Sara Nedič, 5. mesto

 

GU15 (13 igralk)

Manca Demšar, 7. mesto

 

BU17 (38 igralcev)

Luka Kustec, 20. mesto

Blaž Porenta, 4.mesto

 

BU19 (21 igralcev)

Jošt Dolinar, 14. mesto

 

Vse slovenske tekme