ETC2013_AmsterdamSlovenski ekipi sta se v nedeljo vrnili z Evropskega ekipnega prvenstva v Amsterdamu, kjer sta obe med 1. in 4. majem nastopali v tretji diviziji. Skupaj je na prvenstvu nastopilo rekordnih 51 ekip in več kot 270 igralk in igralcev v ženski in moški konkurenci. Šesto in deveto mesto naših ekip ne kažeta prave slike nastopov.

Slovenskima ekipama je žal spodletel preboj v drugi kakovostni razred. Izjemno smolo pri žrebu je imela moška ekipa v postavi Martin Mošnik, Miha Kavaš, Andrej Robnik, Matic Vogrič in Andraž Demšar, saj so v predtekmovalni skupini nastopili s kasnejšima finalistoma Izraelom in Norveško. V prvi tekmi so s kasnejšimi zmagovalci remizirali (2:2), z Norvežani pa tesno izgubili (1:3). Na koncu so nabrali dve zmagi, en remi in en poraz ter zasedli deveto mesto v diviziji.

SloTeam2Ženska ekipa je sploh prvič nastopila na Evropskem ekipnem prvenstvu, kar se je med nastopi precej poznalo v obliki treme. Kljub temu je ekipa v postavi Nada Bambič, Pia Erjavec, Pija Brglez in Sara Rojnik dosegla prvo zmago na Ekipnih evropskih prvenstvih in na koncu v krogu treh držav z enakim izkupičkom zasedla šesto mesto.

Po nekajletni odsotnosti je bil za slovenski squash to pomemben nastop predvsem zaradi ponovnega stika z evropskim vrhom in izkušenj, ki jih bodo tekmovalci odnesli v naslednje tekme.

Sicer pa je v elitnih skupinah Anglija ubranila oba naslova, pri moških že kar 21. po vrsti.

ETC_2013_MA Moški – 1. divizija:

1. Anglija
2. Francija
3. Nemčija

Ženske – 1. divizija

1. Anglija
2. Irska
3. Francija

Moški – 2. divizija:

1. Nizozemska
2. Finska
3. Wales

ETC_2013_WAŽenske – 2. divizija

1. Danska
2. Švica
3. Španija

Moški – 3. divizija:

1. Izrael
2. Norveška
3. Malta

Ženske – 3. divizija

1. Malta
2. Poljska
3. Latvija