Konec junija je potekal v Riminiju v Italiji turnir II. jakostne kategorije v okviru ESF Circuit, ki pa šteje tudi za WSF. Na turnirju je bilo udeleženih več kot 150 igralcev iz kar 25 držav, ki so igrali v osmih različnih kategorijah. Poleg Evropejcev so nastopali tudi igralci in igralke iz Egipta, Združenih Arabskih Emiratov, Katarja, Singapurja, Izraela in ZDA.

Slovence je tokrat zastopalo 7 mladincev in mladink iz Squash kluba Škofja Loka in Žiga Merčun iz Squashlanda.Ekipa je bila sestavljena iz izkušenih mladincev evropskih tekmovanj (Nina Kustec, Žiga Merčun, Blaž Porenta in Maj Rakovec) ter novincev (Manca Demšar, Sara Nedič, Pika Rupar in Luka Kustec). Temu primerni so bili tudi rezultati.

Če začnemo z najboljšimi, se je najbolje odrezal Blaž Porenta, ki je po malenkostni pavzi v skokovitem razvoju, po državnem prvenstvu znova s trdim delo premaknil svoje meje višje. To potrjuje podatek, da je Simona Nagyja iz Madžarske (9. mesto ESF), s katerim je do sedaj vedno izgubljal, dobesedno pospravil z igrišča v tekmi za 5. mesto. Na raven konkretne igre je stopil tudi Maj Rakovec, ki se lahko kosa z dobršnim delom igralcev in je to dokazal z zmagama nad dvema Švicarjema, ki sta bila še pol leta nazaj za razred ali dva boljša. 12. mesto je vsekakor odličen dosežek. Nina Kustec je imela tekmice v rokah, vendar je ponovila zgodbo iz državnega prvenstva, ko ne uspe zdržati pritiska in enostavno podleže skušnjavi. Finale je bil blizu, vendar je v tekmi z Angležinjo tri sete zgubila na razliko (12-14, 10-12, 11-4, 9-11). Zelo dobro igro je pokazal tudi Žiga Merčun, ki je tokrat prvič nastopil v višji starostni konkurenci (B17) in na koncu osvojil 20. mesto.

Manca, Sara in Pika so predvsem nabirale izkušnje in dosegle vsaka po eno mednarodno zmago. Luka pa je ravno tako ravnokar vstopil v višji rang, zmagal dve in izgubil tri tekme ter na koncu osvojil 20. mesto.

Podrobnosti s turnirja najdete v končni razvrstitvi in podrobnih rezultatih.