Po turnirju v Italiji, na kaPrintterem so slovenski mladinci dosegli nekaj odmevnih rezultatov ter zelo dobrih uvrstitev, je pogled na ESF lestvice ponovno zelo razveseljujoč. Pri najbolj izkušenemu Andražu Demšarju (BU19), opazimo napredovanje za eno mesto (trenutna uvrstitev 31. mesto). Tudi uvrstitev Nine Kustec je boljša, saj je od zadnjega rangiranja napredovala za 3 mesta, in je trenutno 26. igralka v svoji kategoriji (GU19).

Izjemen napredek pa je uspel Blažu Porenti, ki je v kategoriji BU15 napredoval za kar šest mest in se trenutno nahaja na zelo visokem 13. mestu. V isti kategoriji sta se po lestvici znatno povzpela tudi Maj Rakovec (41. mesto) in Luka Kustec (79. mesto). Pri dekletih do 15. leta starosti je prav tako viden dvig po lestvici, saj je Manca Demšar napredovala s 54. na 45. mesto. Pri najmlajših (dekleta in fantje do 13 let) je, zanimivo, največji napredek po lestvici uspel dekletu, in sicer Sari Nedič, ki se je povzpela za 13 mest in je trenutno 43. igralka svoje kategorije. V tej kategoriji se Nika Urh še vedno nahaja tik za prvo deseterico (11. mesto).

Dejstvo ostaja, da je napredek mladincev na lestvicah rezultat sistematičnega dela in hkrati posledica rednega nastopanja na močnih turnirjih po Evropi. Vsekakor je to prava motivacija za nadaljnje delo, trde treninge čez počitnice in piljenje forme za sledeče turnirje.