Evropska squash federacija je 2. novembra objavila osvežene lestvice, na katerih lahko sproti spremljamo uvrstitve najboljših igralcev squasha v Evropi. Zelo smo lahko veseli, da izjemne uvrstitve držijo tudi naši mladinci.

V kategoriji deklic do 13. leta starosti na izjemno visokem 6. mestu najdemo Saro Nedič, ki napreduje s svetlobno hitrostjo. Tudi Nanja Urh drži izjemno uvrstitev, in sicer 14. mesto, medtem ko je Miša Sax uvrščena na 25. mesto. Omenjene uvrstitve nas navdajajo z veseljem in komaj čakamo na nova tekmovanja, na katerih bodo nastopile naše najmlajše. Pri dečkih je v tej kategoriji izmed Slovencev najvišje Timotej Jenko, in sicer je na 26. mestu.

Pri dekletih do 15. leta starosti je najvišje Nika Urh, ki se nahaja trenutno na 22. mestu; od zadnje osvežitve lestvic je napredovala za osem mest! Manca Demšar je na 26. mestu (napredovanje za dve mesti), Pika Rupar na 31. mestu (napredovanje za 4 mesta), Karlina Piber na 54. mestu (napredovanje za 16 mest!) in Lana Nedič na 80. mestu. Med dečki v isti kategoriji na izjemnem 19. mestu najdemo Luko Kusteca, ki vztrajno napreduje, saj je napredoval za šest mest od zadnjega rangiranja.

V kategoriji do 17 let imamo pri dekletih trenutno le eno uvrščeno igralko, in sicer Laro Meršol na 155. mestu, medtem ko je pri fantih na 23. mestu Blaž Porenta. To je izreden uspeh; Blaž je namreč navkljub izjemno močni konkurenci v tej kategoriji napredoval za štiri mesta. Žiga Merčun je trenutno 69., Matej Anton Drašler 85. (napredek za 20 mest), Maj Rakovec pa 93.

Pri najstarejših (kategorija do 19 let) je od zadnjega rangiranja Tina Ferjan napredovala za 9 mest in je trenutno uvrščena na 36. mesto, Eva Trseglav je po napredovanju za šest mest trenutno 80., Tiana Miličević pa se nahaja na 116. mestu. V tej kategoriji je izmed naših med fanti trenutno najvišje uvrščen Jošt Dolinar, ki je 55. in je od zadnjega rangiranja višje za 16. mest. Tudi Jaka Rakovec je močno napredoval in je trenutno uvrščen na lestvici na 72. mesto.

Uvrstitve slovenskih igralcev in igralk so kljub temu, da so nekateri preskočili v višjo kategorijo, vse boljše, kar je neposredna posledica truda, trdega dela, discipline ter vse večje samozavesti. Le tako naprej!

Povezava do lestvic: https://esf.tournamentsoftware.com/ranking/ranking.aspx?rid=90