Poslanstvo Squash kluba Škofja Loka ni zgolj tekmovalni šport, ampak tudi vzgojno-izobraževalni in rekreativni vidik. Zaradi tega smo se v zadnjih letih osredotočili na različne projekte na področju dela z mladimi igralci in igralkami ter organizirano rekreacijo.

Različni projekti in rekreacija

Z mladimi igralkami in igralci v klubu (7 – 15 let) izvajamo strokovno vzgojno delo, ki temelji na spoznavanju osnov športa, vzgoji in izobraževanju. Za perspektivne mlade igralce (12 – 20 let), ki svoj razvoj potrjujejo tudi na mednarodnih mladinskih turnirjih v Evropi, organiziramo vrhunski trening na skupinski in individualni ravni.

Prirejamo turnirje, šolo squasha in dogodek »Spoznajmo squash«, s katerimi želimo spoznati mladino s tem športom in za squash navdušiti čim več ljudi. Tako se squsha udeležujejo  škofjeloške osnovne šole v okviru izbirnega predmeta telovadba za sprostitev, prav tako pa so vsako leto v squash centru redno prisotni loški gimnazijci.

Organiziramo tudi rekreativni squash s klubskimi urami ob petkih popoldan in štirimi do petimi klubskimi turnirji letno.

Številčna in kakovostna rast

S takšno usmeritvijo se je povečalo število mladih igralk in igralcev, izrazito pa se je dvignila tudi kakovostna raven igranja. Škofjeloški igralci so v zadnjih treh sezonah (2011/2012, 2012/2013 in 2013/2014) osvojili okvirno polovico vseh naslovov mladinskih državnih prvakov ter srebrnih in bronastih odličij v kategorijah U11, U13, U15, U17 in U19, prav tako se vsa ta leta odlično nastopa na regionalni in evropski ravni. Vse to nas je spodbudilo, da še bolj okrepimo delovanje v klubu in povečamo število nastopov svojih tekmovalcev na prireditvah najvišjega ranga v Evropi, kjer nastopamo na šestih do osmih turnirjih letno.

Veliko treningov

Mladi igralci imajo tedensko na voljo dva skupinska treninga po 90 minut, število individualnih treningov pa se razlikuje in znaša od 2 do 6 ur tedensko. V klubu trenerski del vodi dr. Goran Vučkovič, bivši državni prvak v squashu in docent na Fakulteti za šport, ki spremlja mlade igralce tudi po Evropi. Pri delu mu pomagata Gregor Kustec in Mark Hafner. Prav tako pa se povečuje število rekreativnih igralcev, ki so člani kluba in pripomorejo tudi k razvoju mladih igralcev, tako na športni kot osebnostni ravni.

Vizija: kakovost

Naša vizija v prihodnje je nadaljevati kakovostno vzgojno in športno-tekmovalno delo z mladimi igralci, povezati tudi ostale manj prepoznavne in popularne športe v celostno ponudbo za osnovnošolce ter skrbeti za ohranitev zdravega jedra rekreativnega squasha.

Osnovni podatki o klubu
Naziv            Squash klub Škofja Loka
Naslov         Vincarje 47, Škofja Loka
Pošta           4220 Škofja Loka
E-mail          metka@minihotel.si" src="http://www.squash.si/e529b5fc22d0f17bf334d919a91bf6ab/metka@minihotel.si" alt="metka@minihotel.si" />
Predsednik  Gregor Kustec