Squash klub Kranj je 31. oktobra v RC Vogu pripravil že okrogli, deseti turnir Squash Local Hero Contest. Gre za tradicionalno dogajanje, ki ga v Kranju po ustaljenem ritualu pripravijo za člane svojega kluba na zadnji dan v oktobru. Letos se ga je udeležilo preko 20 igralcev.

Med povabljenimi so igralci, ki v RC Vogu pogosto igrajo squash in so hkrati tudi člani  Squash kluba Kranj, nekdaj železno pravilo o obveznem geografskem poreklu povabljenih pa so že nekoliko ukrivili.

Dogajanje se je pričelo v baru Piramida, kjer je udeležencem v »nedeljskih oblačilih« lastnik podaril penino. V strnjeni koloni s skupnim hupanjem se je povorka  odpravila v Besnico v Vogu, kjer sta jih gospodarja pričakala s pijačo dobrodošlice, sledilo je obvezno skupno fotografiranje na igrišču in točno ob 15. uri začetek ‘borbe’ za lokalnega heroja squasha.

Ker je šlo za 10. obletnico je Jenetova sestra Marta izdelala prekrasno in okusno torto v obliki squash žogice, Beti pa je poskrbela za okraske na torti (dve rumeni piki), piškotke in bonbone (»505 sa crtom«). Jene je za najboljše tri prispeval spominske majice,  Goran in osebje pa so za udeležence poskrbeli s hrano in pijačo.

Rezultati lokalnih junakinj:
1. Beti Zupan
2. Tina Jurič
3. Milanka Milakovič

Rezultati lokalnih junakov:
1. Jurij Jakše
2. Tomaž Jenko – Jene
3. Samo Bešter.

Bilo je super, spet malo druženja prijateljev in znancev.  Če ste dogodek zamudili, vam je lahko pošteno žal. Ampak drugo leto bo spet na 31. oktobra.