V nedeljo, 18. novembra, smo bili v Šport parku Krsnik v Dolnji Počehovi pri Mariboru priča drugemu turnirju za slovensko jakostno lestvico v sezoni 2012/13. V mednarodni konkurenci se je pomerilo 11 nastopajočih, 8 moških in 3 dekleta. Slednja so tekmovala v lastni konkurenci, prav tako pa tudi v skupni konkurenci s fanti.

Zmagovalka ženskega turnirja je Pija BRGLEZ. S 3/0 je premagala obe nasprotnici, Majo OBRULJ, ki je osvojila 2. mesto in tretje uvrščeno Saro ROJNIK. Pija in Maja sta tekmovanje nadaljevali v četrtfinalu skupnega turnirja s fanti.

Zmagovalec turnirja v skupni konkurenci je Zoran REPIJA, ki je ponovil uspeh iz prvega turnirja. V četrt-finalu je z 3/0 premagal Gvida NOVAKA, v pol-finalu Othmarha RUPRECHTA  (Graz)  prav tako s 3/0, v finalu pa še Roka PODGORNIKA s 3/1. Othmar RUPRECHT je po zmagi nad Pijo BRGLEZ s 3/1 osvojil 3. mesto.

Pozdravno je, da sta se zraven mladinke Pije turnirja udeležila še mladinca Dominik BALAŠKO in Žan BOMBEK. Pija je osvojila ženski turnir, v skupni konkurenci pa zelo dobro 4. mesto. Dominik je bil dober 5., Žan pa 9.

Skupna razvrstitev:
1. Zoran REPIJA
2. Rok PODGORNIK
3. Othmar RUPRECHT Graz

4. Pija BRGLEZ
5. Dominik BALAŠKO
6. Gvido NOVAK
7. Pavle BRGLEZ
8. Maja OBRULJ
9. Žan BOMBEK
10. Srečko KREGAR
11. Sara ROJNIK

Ženski turnir:
1. Pija BRGLEZ
2. Maja OBRULJ
3. Sara ROJNIK

Podrobne rezultate turnirja najdete tukaj