Ta vikend je v Pragi potekalo mladinsko Odprto prvenstvo Češke. Od naših so se tekmovanja pod vodstvom Gorana Vučkovića udeležili samo Škofjeločani  Andraž Demšar, Mark Hafner in Nina Kustec.

Po dolgi vožnji, v kateri nas je na Češkem spremljal sneg, smo naslednji dan doživeli še en šok, saj so tekmovanja potekala v dveh ločenih centrih. Za nas je bilo to še posebno nadležno, saj so fantje tekmovanje začeli v enem, dekleta pa v drugem centru. To pomeni, da je bilo v petek potrebno “šibati” z ene tekme v prvem centru, na drugo v drugi center in znova nazaj na tretjo tekmo …

Začeli smo z Andražem, ki je imel primernega tekmeca (Roman Allinckx, SUI) in v dokaj izenačeni tekmi je Švicar vseskozi nekako nadziral potek tekme in rezultat. Z nekoliko več izkušnjami in samozavesti pa bi lahko Andraž vsekakor to tekmo dobil. Nekoliko manj možnosti za zmago je imel Mark. Proti visokoraslemu domačinu (Filip Richtarech) nikakor ni našel potrebne sproščenosti, da bi lahko resneje ogrozil tekmeca, čeprav priložnost je obstajala. V drugem centru je Nina odprla svojo predstavo, ki pa se je na žalost dokaj hitro končala. Proti Čehinji in drugi nosilki turnirja Hani Matouskovi ni imela veliko možnosti.

Po porazih v prvem krogu sta tudi oba fanta s tekmovanjem nadaljevala v centru, ki je bilo v prvi vrsti namenjeno dekletom. Andraž je tekmovanje nadaljeval suvereno in dokaj prepričljivo premagoval vse tekmece. Podobno se je odrezal tudi Mark, ki pa je izgubil zadnji dvoboj. Slabše je slo Nini, ki se zaenkrat se ne znajde najbolje in bo očitno potrebovalo malo več izkušenj, da se bo bolj enakovredno kosala s tekmicami, ki imajo predvsem neprimerno več igralske “kilometrine” in se zato veliko bolje znajdejo v taksnih okoliščinah.

Podrobne rezultate najdete tukaj.

dr. Goran Vučković