Ta vikend, 25. in 26. januarja,  je v centru Squashtower v Zagrebu potekal že četrti turnir iz serije osmih za Balkan Grand Prix, ki se ga je udeležilo tudi 6 igralcev in 4 igralke iz Slovenije.

V obeh konkurencah sta slavila slovenska igralca – Pija Brglez v ženski in Martin Mošnik v moški.

V ženski konkurenci je vlogo prve nosilke upravičila Pija Brglez, ki je v finalu premagala hrvaško igralko Paulino Radoš s 3:0. To je Pijina tretja zmaga na teh turnirjih. Slovenski uspeh v ženski konkurenci je dopolnila Nada Bambič z osvojitvijo tretjega mesta.

Vrstni red ženske – podrobni rezultati:

1. Pija Brglez
2. Paulina Radoš (HRV)
3. Nada Bambič

5. Sara Rojnik
9. Tina Prevodnik

Z zmago v moški konkurenci pa je Martin Mošnik poskrbel za popolno slovensko zmagoslavje, saj je na koncu slavil brez izgubljenega niza, čeprav je bil na turnirju postavljen kot drugi nosilec. V finalni tekmi je premagal bolgarskega igralca Stoil Jileva, tretje mesto pa je zasedel domačin Vedran Švonja. Izkazali so se tudi nekateri mladi hrvaški igralci, ki svoje znanje redno potrjujejo tudi na močnih mednarodnih mladinskih turnirjih. Na žalost pa se je na turnirju poškodoval Goran Miličevič.

Vrstni red moški – podrobni rezultati:

1. Martin Mošnik
2. Stoil Jilev (BG)
3. Vedran Švonja (HRV)

6. Damjan Adlešič
7. Jani Makovec
22. Martin Fišer
25. Andrej Sosič
32. Goran Miličevič

 

Skupno razvrstitev po štirih turnirjih najdete tukaj: moški in ženske. Naslednji turnir za Balkan GP bo že drugi konec tedna v marcu.