28245V Češki Pragi je potekal od petka do nedelje Junior Grand Prix turnir, na katerem je nastopalo tudi 13 naših mladink in mladincev iz treh slovenskih klubov. Slovenske barve so  zastopali Tiana Miličevič, Filip Bojko, Žiga Merčun (vsi Squashland), Jaka Rakovec, Tina Ferjan, Eva Trseglav, Nika Urh, Karlina Piber (vsi SqK Lesce Bled), Nina Kustec, Manca Demšar, Andraž Demšar, Jošt Dolinar, Blaž Porenta (vsi SqK Škofja Loka).

Prvi dan so skoraj istočasno nastopile naše najstarejše mladinke Tiana, Tina, Eva in Nina proti češkim predstavnicam. Tiana in Nina sta po ogorčenem boju izgubili 3:2, dočim sta Tina in Eva pa sta proti višje postavljenima igralkama bolj pridobivale prve mednarodne izkušnje. Nato so nastopili še mladinci in vsi z izjemo Blaža izgubili, najtesneje je izgubil Andraž z 3:2. Kot zadnje v petek so začele naše najmljaše mladinke Karlina, Manca in Nika. Dekleta so pokazala kar veliko borbenost, vendar vseeno ni bilo dovolj za kakšno presenečenje. Petek popoldne je Nina in večina naših mladincev z izjemo Andraža začelo že z drugo tekmo. Zopet so bile napete tekme, saj je Nina nesrečno izgubila 3:1 in sicer dva niza v podaljšani igri, zadnjega celo z 18:16. Blaž je bil tokrat manj uspešen proti madžarskemu predstavniku, vendar pa bi lahko iztržil več, saj je imel vseskozi akiven rezultat. Žiga pa je zabeležil prvo zmago in sicer po pravi borbi z poljskim nasprotnikom, katerega je na koncu ugnal 3:2. Obe tekmi si lahko ogledate tudi v posnetku na linku v prilogi. (Blaž začne okoli 1:45:00, Žiga pa okoli 3:06:00). Jošt in Filip sta bila manj uspešna, saj sta oba gladko izgubila.

Sobota se je začela z slovenskim obračunom med Manco in Niko, katerega je dobila Manca z 3:0, prav tako je bil uspešen tudi njen brat Andraž in zabeležil prvo zmago. Nina, Blaž in Žiga so začeli soboto z porazi. Blizu svoje prve zmage pa je bil Jošt, vendar je v končnici naredil preveč napak in izgubil z 3:2 proti češkemu nasprotniku. Sledil je nov slovenski obračun med Tiano in Tino, tekma je bila zelo tesna kar kaže tudi rezultat po setih in Tina je pokazala, da je zelo pridno trenirala. Blaž je zopet imel pravi boj s češkim predstavnikom, katerega je ugnal z 3:2 in pokazal da se razvija v zelo kvalitetnega igralca. Filip in Jaka sta morala priznati premoč Latvijcu oziroma Švicarju z 0:3. Končno je svojo prvo zmago dočakala tudi Nina z 3:1 je bila boljša od češke predstavnice. Zadnje sta v soboto pri mladinkah nastopile Tiana in Eva in obe pokazali najboljšo igro na turnirju, obe sta sicer izgubili z 0:3, vendar je bil rezultat vseskozi zelo izenačen.

V nedeljo so se vsi odpravili še na zadnjo tekmo. Manca je po zelo izenačenem dvoboju izgubila s češko predstavnico in z malo več zbranosti bi lahko tekmo obrnila sebi v prid, saj je nasprotnico že spravila v jok. Pravo dramo pa je imela Nika, saj je vodila z 2:0 v nizih in 10:10 v tretjem, nasprotnica se je nekako rešila in na koncu sicer zmagala z 3:2, vendar pa je Nika vseeno zadovoljna zapustila igrišče in si pridobila dragocene izkušnje za naprej. Karlina je za zadnji dan dobila precej boljšo nasprotnico in izgubila 0:3. Starejše mladinke Nina, Tiana in Tina so nam zadnji dan pošteno zagodle, saj so vse igrale 3:2. Tina je po ogorčenem boju in kar dvakrat v zadnjih dveh setih po podaljšani igri izgubila proti romunski predstavnici z 2:3, z malo več sreče bi se lahko veselila tudi ona. Tiana je igrala svojo najboljšo igro na turnirju, vendar je v zadnjem petem setu naredila kar šest neizsiljenih napak, kar je bilo preveč za skupni uspeh. Nina je svojo zadnjo tekmo odigrala proti višje postavljeni igralki in po pravi drami, vskak izmed petih setov se je končal 11:8 ali 11:9, zmagala z 3:2. Blaž, Žiga in Andraž so prav tako zmagali. Jošt, Filip in Jaka pa so izgubili.

Vse rezultate si lahko ogledate na povezavi. Prav tako posnetke tekem Blaža in Žigata in nekaj slik s turnirja

Končne uvrstitve mladincev:

 • B19 – 11. Andraž Demšar
 • G19 – 7. Nina Kustec
 • B17 – 28. Filip Bojko
 • B17 – 30. Jošt Dolinar
 • B17 – 36. Jaka Rakovec
 • G17 – 20. Tiana Miličevič
 • G17 – 22. Tina Ferjan
 • G17 – 23. Eva Trseglav
 • B15 – 13. Blaž Porenta
 • B15 – 23. Žiga Merčun
 • G13 – 9. Manca Demšar
 • G13 – 12. Karlina Piber
 • G13 – 14. Nika Urh