Logo24urSquashaŽe deveto leto zapored (začetek sega v leto 2007) je v rekreacijskem centru Vogu v Besnici potekal zanimiv in zabaven dogodek 24h squasha. Tradicionalen dogodek se je začel v petek, 22.1., ob 20h in končal v soboto, 23.1., ob 20h. Dogodka se je udeležilo precej ljudi, ki so vztrajali vseh 24h ur. Nekaj pa je bilo takih, ki so se dogodku pridružili le za nekaj ur.

DSC_0136Igralci in igralke ter gledalci-navijači so v petek komaj čakali, da bo ura osem zvečer, ko bodo lahko otvorili 24h squasha in začeli preganjati squash žogico sem ter tja po igrišču. Žogica je poskakovala vseh 24 ur, niti za trenutek igralci in igralke niso prenehali z igranjem, gledalci pa s trobljenjem na hrupne navijaške rekvizite.

Celoten dogodek ni le športnega ampak tudi zelo družabnega značaja in vsako leto pritegne veliko igralcev in gledalcev. Lahko rečemo, da resnično zaradi svojega družabnega značaja poveže ljubitelje squasha. Vsak udeleženec 24h squasha je prejel tudi spominsko majico.

Po posameznih kategorijah so se letos najbolje odrezali:

  • David Praprotnik – največ odigranih nizov
  • Alenka Škofič – največ odigranih nizov
  • Jurij Jakše – najvišji delež dobljenih nizov
  • Tanja Tomšič – najvišji delež dobljenih nizov

Vseh 24 ur je bilo poskrbljeno za hrano in pijačo. Od pijače je bilo na razpolago sponzorsko reklamno Kranjsko pivo. Hrano pa smo delno pripravili sami, delno pa so nam pomagali prijatelji, lastniki poznanih kranjskih restavracij. Prvi večer smo jim pripravili enolončnico, za lačne igralce in igralke pa je poskrbel tudi lastnik mehiške restavracije Cantina Maria s slastnimi mehiškimi dobrotami. Za zajtrk smo pripravili ‘šmorn’ in tople sendviče, za kosilo srnjakov golaž, za večerjo pa je poskrbela picerija Tonač s picami.

Začetki 24h squasha segajo v leto 2007, ko se je Tomaž Jenko, poznan kot Jene, želel preizkusiti v vzdržljivosti in igral squash 24 ur neprekinjeno. Soigralci so se menjali, Jene je ostajal na igrišču. Vsako uro si je lahko privoščil 15 minut počitka, vendar Jene čas za odmor ni vedno izkoristil. Dogodek je požel veliko občudovanja in povečal zanimanje za squash.