KL_PijaInMartinV Kuala Lumpurju poteka Svetovno univerzitetno prvenstvo v squashu. Za naslov prvaka/prvakinje se bosta borila tudi Martin Mošnik (Univerza v Ljubljani) in Pija Brglez (Univerza v Mariboru). Ekipa je v KL, kot ga na kratko imenujejo domačini, prispela 3.9. V dveh dneh bivanja smo opravili vse potrebne obveznosti, od tistih birokratskih do uradnega sprejema, ki so se ga udeležili tudi visoki predstavniki Malezijske vlade.

20160904_201953Sedaj gre za res! V ponedeljek 5.9. Se pričnejo prve tekme, kjer bosta nastopila tudi naša predstavnika. Martin je dobil nekoliko bolj ugoden žreb, kjer bo prva ovira predstavnik Japonske. Pija je bila deležna nekoliko težjega žreba, saj jo po morebitni zmagi v prvem krogu (predstavnica Velike Britanije), čaka 1. nosilka turnirja, bivša 5. igralka sveta, ki trenutno še vedno drži 30. mesto na PSA lestvici, domačinka Wee Wern Low.

Ne glede na žreb sta Martin in Pija pripravljena, da se zoperstavita izzivom in na turnirju prikažeta svojo najboljšo igro.

Tekme se pričnejo ob 11.30, kar pomeni, da bosta na igrišče stopila, ko se bo Slovenija pričela prebujati ob 5.30. V kolikor bo morda ob tej uri že buden, verjamemo, da bodo stisnjene pesti za naša špprtnika dobra podpora :).

Pozdrav iz vročega in soparnega KLa!