ClanskaEkipa_SloČlanski del reprezentance je v Beograd prispel v četrtek v poznih večernih urah. Zjutraj smo opravili krajši trening, po kosilu so s tekmami pričele članice. Sara je suvereno opravila z Romunsko igralko Alexandro Lordan, Nada je naletela na nekoliko silovitejši odpor s strani Bolgarke Bistre Maneve, kjer je bilo do četrtega niza še vse odprto, nato pa je z nekoliko daljšimi točkami strla odpor nasprotnice ter zmagala s 3:1.

Mojca je naletela na fizično nekoliko bolje pripravljeno nasprotnico, po prvih treh nizih bolj ali manj izenačene igre, kjer je pobudo imela zdaj ena, zdaj druga, je v četrtem nizu Mojca odigrala bolj agresivno na sredini, nasprotnico spravila v podrejeni položaj ter zmagala z rezultatom 3:1. Sledil je Mark, ki je igral proti turškemu nasprotniku Erginu Yörükoglu. Tekma je bila napeta do konca, s pogostim govorjenjem z neizskušeno sodnico, ki je napravila kar nekaj napak pri odločitvah. Mark je zmagal po poškodbi nasprotnika v zadnjem nizu.

Martin je po hitrem postopku opravil z Bolgarskim nasprotnikom Lianom Todorinovom. V soboto bodo na sporedu četrtfinalne in polfinalne tekme, s tekmovanjem bodo pričeli tudi mladinci, razpored in rezultati so objavljeni tukaj.

Drugi dan:

Članski del tekmovanja je bil v znamenju dvobojev med Slovenci. Prvi sta se pomerili Nada Bambic in Mojca Blažič, v tekmi je Nada diktirala igro, prevladovala je v vseh elementih, pri čemer je Mojci boljšo igro preprečila tudi poškodba kolena. Mojca naslednje tekme proti Sari Rojnik ni bila zmožna odigrati. Nada je v polfinalni tekmi proti Hrvatici Paulini Radoš slabo začela in sele proti koncu tekme skusala parirati, tekma se je končala z rezultatom 3:0 za Hrvatico. Mark Hafner in Martin Mošnik sta se srečala v četrfinalni tekmi, kjer je pričakovano zmagal Martin s 3:0, Mark pa se je dobro upiral v prvem nizu. Martin je v polfinalni tekmi proti Bolgaru prikazal igro na solidnem nivoju, končni zmagovalec pa ni bil nikoli pod vprašajem. Mark Hafner se je spustil v borbo z nasprotnikom spustil zbrano v igro, a mu je do dobljenega seta, ki bi spremenil potek tekme zmanjkalo malo strpnosti v ključnih trenutkih.

Rezultati drugega dne:

Mojca Blazic (SLO) vs. Nada Bambic (SLO): 1:3 (11:8, 9:11, 4:11, 5:11)

Paulina Rados (CRO) vs. Sara Rojnik (SLO): 3:0 (11:7, 11:2, 11:9)

Paulina Rados (CRO) vs. Nada Bambic (SLO): 3:0 (11:2, 11:6, 11:9)

Mojca Blazic (SLO) vs. Sara Rojnik (SLO): 0:2 (6:11, 4:11)

Martin Mosnik (SLO) vs. Stelian Stankov (BUL): 3:0 (11:6, 11:7, 11:5)

Mark Hafner (SLO) vs. Stoil Jilev (BUL): 0:3 (9:11, 7:11, 9:11)