Na odprtem mladinskem prvenstvu Italije 2014 je na zadnjem mednarodnem turnirju v sezoni nastopilo sedem igralcev iz Slovenije iz Škofje Loke in Squashlanda. Vsi mladinci so na tekmovanju pokazali odlične nastope, zaradi katerih z veseljem čakamo na naslednjo sezono.  Mladince sta na tekmovanju spremljala Damjan Adlešič in Goran Vučković, ki je dogajanje zadnjega dne strnil v spodnji prispevek.

Zadnji tekmovalni dan smo zaceli enako kot smo koncali vceraj zvecer! Tokrat je glavno vlogo odigral Maj. Proti Italijanu je odigral svojo najboljso igro in brez pretiranega spostovanja do velikega turnirja, se je tekmecu postavil po robu. In bil je blizu, v vsakem nizu, shrljivost tretjega niza celo dobil z 18:16 in upali smo na izenacenje na dve, ampak ni slo. Malo je zmanjkalo. Smo pa krstili se enega, ki zdaj ve kaj pomeni zivcnost do samega roba eksplozije in celo cez. Bravo Maj, super si se drzal! Zadnja tekma je pripadla najboljsemu, najstarejsemu in Andraz ni razocaral. Proti domacinu je pokazal, da je sposoben nauciti se med samim turnirjem in tudi implementirati nova spoznanja v igro pa ce tudi gre za tekmo proti kakovostnim tekmecem. To se sicer slisi zelo enostavno in mnogi pomislijo, da je to enostavno. Vendar tisti, ki so bili na taksni sportni ravni, vedo, da je to vse prej kot “macji kaselj”!
V celoti lahko strnem, da je bil turnir fantasticen, v prelepem centru in se lepsem okolju, da smo naredili korak naprej na poti rasti in da se zdaj lahko posvetimo treningu. Da usmerimo vso energijo ucenju, popravljanju napak, takticnemu razvoju in s tem neprimerno boljsi pricakamo prihodnjo sezono. Ta je bila v mnogih obzirih vec kot uspesna in v tej smeri zelimo nadaljevati tudi v prihodnje.

Končne uvrstitve:

G15: Tiana Miličević – 9. mesto

B13: Blaž Porenta – 16. mesto
B13: Maj Rakovec – 19. mesto

B15: Erik Slemenšek – 13. mesto
B15: Filip Bojko – 16. mesto
B15: Matej Miklavčič – 22. mesto

B17: Andraž Demšar – 9. mesto

Podrobne rezultate pa najdete tukaj.