IMG_6974Na Velikonočno soboto, 26.3., so se v Konexu pomerili mladinci, članice in člani na odprtem turnirju za jakostno lestvico Squash zveze Slovenije. Udeležba je bila predvsem v mladinski konkurenci odlična, saj je prišlo kar 28 deklet in fantov iz trenutno najmočnejših treh klubov v Sloveniji: Škofje Loke, Bleda in Squashlanda. V članski ženski kategoriji je nastopilo sedem igralk, v moški pa enajst igralcev.

Tekme so potekale v petih kategorijah in sicer pri dekletih do 11 in 13 let, pri fantih pa do 11, 13, in 17 let.  Dekleta in fantje so skupaj odigrali kar 49 tekem, končni vrstni red po skupinah pa je bil sledeč:

Dekleta do 11 let:

 1. Sara Nedič (Škofja Loka)
 2. Nanja Urh (Bled)
 3. Zarja Zala Mesec (Bled)
 4. Kaja Obrez (Squashland)
 5. Sara Sivčevič (Squashland)
 6. Tina Meršol (Squashland)

Dekleta do 13 let:

 1. Taša Mihelčič (Bled)
 2. Nika Urh (Bled)
 3. Karlina Piber (Bled)
 4. Manca Demšar (Škofja Loka)
 5. Pika Rupar (Škofja Loka)
 6. Lama Omovšek (Bled)
 7. Lara Meršol (Squashland)

Fantje do 11 let:

 1. Jernej Rejc (Squashland)
 2. Jan Mislej (Squashland)
 3. Matic Osrečki (Squashland)
 4. Rok Rejc (Squashland)

Fantje do 13 let:

 1. Timotej Jenko (Bled)
 2. Gašper Dolinar (Škofja Loka)
 3. Lean Castaldi (Bled)

Fantje do 17 let:

 1. Blaž Porenta (Škofja Loka)
 2. Jošt Dolinar (Škofja Loka)
 3. Anton Drašler (Škofja Loka)
 4. Maj Rakovec (Škofja Loka)
 5. Luka Kustec (Škofja Loka)
 6. Jaka Rakovec (Bled)

Slednjim energija še zdaleč ni pošla in zato so se udeležili še članskega turnirja, a najprej so bile na vrsti članice.

Sedem se jih je odločilo pirhe in potico pokuriti na igrišču, za končno zmago pa so se pomerile v dveh skupinah. Iz tega dela tekmovanja sta izšla polfinalna para Nada Bambič – Sara Hafner in Mojca Blažič – Saša Rakovec, v finale pa sta se pričakovano prebili prva in druga igralka na JL SQZS, Mojca Blažič in Nada Bambič.

Njuni dvoboji nikoli niso bili lahki in tudi tokratno finale ni bilo izjema. Po štirih izenačenih nizih je moral sojenje zaradi neprimernega obnašanja prevzeti izkušenejši sodnik, a škoda je bila že narejena. Bambičeva je bila za resen zaključek tekme preveč razburjena in Blažičeva je peti niz gladko dobila 11/5 in tako slavila skupno zmago.

Končni vrstni red damskega turnirja:

 1. Mojca Blažič (IgRaj)
 2. Nada Bambič (Konex)
 3. Sara Hafner (Škofja Loka)
 4. Saša Rakovec (Bled)
 5. Tiana Milićević (Squashland)
 6. Eva Trseglav (Bled)
 7. Tina Ferjan (Bled)

Pri moških je loparje prekrižalo enajst igralcev, med katerimi so bili tudi štirje mladinci iz dopoldanske skupine fantov do 17 let. Nosilci so bili v prvem kolu prosti,  dvoboje drugega kola pa so uspešno prestali trije – od Blaža Porente je bil namreč boljši Gregor Kustec. V polfinale so se tako prebili prvi nosilec  Žan Bombek, povratnik po daljšem premoru Gregor Kustec, večno mladi Goran Milićević in Aljaž Peternelj kot drugi nosilec.

Zimzeleni Milićević je Peternelja dobro namučil, saj je imel v četrtem nizu že dve zaključni žogi za izenačenje, a je Peternelj obe ubranil in se uvrstil v finale z zmago 13/11 v četrtem nizu.

V drugem polfinalu pa se je odvijala prava drama! Žan Bombek in Gregor Kustec sta uprizorila pravo poslastico za gledalce, polno hitrih izmenjav, požrtvovalnih obramb in močnih zmagovalnih udarcev. V tem maratonskem polfinalu je z rezultatom 9/11, 11/8, 19/17, 5/11, 11/8 slavil Žan Bombek in se pridružil Peternelju v finalu.

Kot se spodobi, je bilo finale povsem zadnja tekma, saj so bila tudi vsa razigravanja že zaključena. Tako se je nabralo kar nekaj gledalcev, ki so pričakovali še eno napeto bitko za zaključek odličnega dne. Žal pa sta Bombeku preveč moči vzela najprej Nedič v drugem kolu, sploh pa Kustec v polfinalu, ki ga je na igrišču zadržal skoraj uro in pol. Peternelj je imel tako nekaj lažje delo in je suvereno zmagal z rezultatom 11/8, 11/7 in 11/7.

In še končni vrstni red moškega turnirja:

 1. Aljaž Peternelj (Škofja Loka)
 2. Žan Bombek (Konex)
 3. Goran Milićević (Squashland)
 4. Gregor Kustec (Škofja Loka)
 5. Blaž Porenta (Škofja Loka)
 6. Anton Drašler (Škofja Loka)
 7. Goran Nedič (Škofja Loka)
 8. Maks Bombek (Velenje)
 9. Tomaž Guzelj (Squashland)
 10. Luka Kustec (Škofja Loka)
 11. Maj Rakovec (Škofja Loka)