onlineimageresize_com_DSC_0554Na ženskem turnirju, ki je štel tudi za slovensko jakostno lestvico, je v soboto, 2.4.2016, v Športnem centru Term Čatež nastopilo šest igralk iz treh slovenskih klubov, od tega vse štiri najvišje uvrščene na slovenski lestvici. V eni skupini so se pomerile vsaka z vsako in na koncu se je zmage veselila članica domačega kluba, Mojca Blažič.

Precej pričakovano so se za zmago borile Mojca Blažič, Nada Bambič in Nina Kustec ter si tudi razdelile denarni nagradni sklad v višini 100 evrov. Najprej je sicer v treh nizih Nina premagala Nado, vendar zmaga ni bila povsem gladka. Nada je prva dva niza že bila na pragu zmage, v odločilnih trenutkih pa je Nina bolje odigrala in tekmo v tretjem nizu zaključila nekoliko lažje (11:9, 11:9 in 11:5). V tekmi med Mojco in Nino je prva z visokim ritmom in močnimi udarci bolje izkoristila posebnosti igrišča (11:7, 11:7 in 11:4). V odločilni tekmi za razvrstitev od prvega do tretjega mesta sta se pomerili Mojca in Nada. Tekma je bila že od začetka nekoliko napeta. Nada je v prvem nizu izpustila prednost z 8:6, se v drugem po zaostanku s 5:9 in malem preobratu vrnila v tekmo. V tretjem sta obe prikazali odlično igro ter se borili do konca ter odigrali tudi najdaljši niz turnirja. V četrtem pa je Nada podobno kot v prvem zapravila rahlo prednost pred zaključkom in tako je Mojca slavila s 3:1 (11:8, 9:11, 20:18 in 11:9)

Na četrtem mestu uvrščena Sara Hafner je zmagovalki odščipnila niz, za kaj več pa so bile tri prvouvrščene premočne. V tekmi za peto mesto sta se v lokalnem in domačem dvoboju pomerili Ksenija Kmetič in Jerneja Medved. Ksenija je izkoristila več tekmovalnih izkušenj in Jernejo premagala s 3:1.

Končna razvrstitev:

1. Mojca Blažič – SqK igRaj Sevnica
2. Nina Kustec – SqK Škofja Loka
3. Nada Bambič – SqK Konex
4. Sara Hafner – SqK Škofja Loka
5. Ksenija Kmetič – SqK igRaj Sevnica
6. Jerneja Medved – SqK igRaj Sevnica