V petek, 25. januarja 2019, je bil v Športnem centru Konex turnir Super serije za jakostno lestvico Squash zveze Slovenije. Prijavljenih je bilo 11 tekmovalcev in 6 tekmovalk, po nenapovedanih odpovedih v zadnjih minutah pa je turnir odigralo 11 tekmovalcev (od tega dve igralki). Kljub temu je šlo za izjemno močan turnir, saj je nastopilo šest izmed sedmih najvišje uvrščenih igralcev s slovenske jakostne lestvice.

V polfinale so se uvrstili Martin Mošnik in Blaž Porenta ter Jošt Dolinar in Žan Bombek. Mošnik je brez večjih naprezanj premagal najboljšega slovenskega mladinca Blaža Porento. Večjih težav, razen v zadnjem setu, ki se je končal s 14:12, pa ni imel niti Jošt, ki je s 3:0 premagal starejšega Žana Bombeka.

V finalu sta se tako pomerila Jošt Dolinar in aktualni državni prvak, Martin Mošnik. Slednji je prikazal zelo zanesljivo igro, s katero mlajšemu in izjemno borbenemu nasprotniku ni puščal veliko možnosti za razvoj svoje igre. Neprestano in učinkovito obvladovanje sredine igrišča ter malo napak je botrovalo temu, da se je finale končalo z rezultatom 3:0 (11:5, 11:4, 11:9).

Naslednji turnir super serije za slovensko jakostno lestvico v Konexu bo 1. marca 2019.

 

Končni vrstni red:

 1. Martin Mošnik
 2. Jošt Dolinar
 3. Blaž Porenta
 4. Žan Bombek
 5. Izidor Sosič
 6. Luka Kustec
 7. Aljaž Peternelj
 8. Borut Slatinšek
 9. Nina Kustec
 10. Nada Bambič
 11. Jure Jagodic