Podcetrtek_20140125V soboto, 25.1., smo bili v Podčetrtku najštevilčnejšemu turnirju v organizaciji Squash kluba igRaj iz Sevnice do sedaj – zbralo se je namreč kar 30 igralk in igralcev, od tega kar osem novih obrazov na turnirjih. Zmagala sta »domačinka« Mojca Blažič ter Laszlo Racz iz Debrecena na Madžarskem.

Vzporedno s squash turnirjem je potekal mednarodni turnir v speed-badmintonu, kjer je tekmovalo 130 igralcev iz okoli desetih evropskih držav, čemur gre pripisati tudi nastop treh igralcev iz Madžarske.

Med dekleti je svojo premoč ponovno pokazala Mojca Blažič, ki je gladko dobila vse tekme. Drugo mesto je odločila tekma med Beti Jenko in Suzano Brezak, ki je dokazala, da postaja vse bolj zanesljiva igralka. Četrto mesto je ob svojem krstnem nastopu osvojila Nina Ogorevc, ki je s svojim pristopom pokazala, da jo bomo že v bližnji prihodnosti zopet videli na turnirjih.

V moškem delu je nastopilo kar 26 igralcev, kar je izjemna udeležba za turnir na enem samem igrišču. V četrtfinale se je uvrstilo šest nosilcev, Sreč Kregar in Maks Bombek pa sta morala priznati premoč svojima nasprotnikoma. Vse četrtfinalne tekme so bile izjemno napete, saj so se kar tri končale s tesnim izidom 2:1 v nizih, med polfinaliste pa se je poleg Tomaža Jenka, Davida Praprotnika in Saša Radića uspelo uvrstiti tudi Madžaru Laszlu Razcu. Madžar, ki prihaja iz Debrecena in je stalni gost na turnirjih speed-badmintona, je v polfinalu s 3:1 premagal Saša Radića. V drugem polfinalu sta se v »kranjski klasiki« pomerila Tomaž Jenko-Jene in David Praprotnik, slednji pa je slavil s 3:1.

V tekmi za tretje mesto je Jene suvereno povedel z 2:0 in zdelo se je, da je Sašo na kolenih. Nekoliko bolj ležerna Jenetova igra v tretjem nizu je omogočila Saševo vrnitev v igro, ki je na koncu (moči) slavil s 3:2. V finalu se je David Praprotnik pomeril še z »očetom« Raczem – v drugem krogu je že igral z njegovim sinom, Gergelyem Raczem in zelo tesno zmagal z 2:1. V zadnji tekmi večera se je Davidu že poznala utrujenost po treh težkih tekmah, tako je kljub izjemni igri Laszlo Racz v svojem prvem finalnem nastopu zmagal s 3:1 in na kot prvi v petih sezonah odnesel zmago v tujino.

Posebej je potrebno omeniti premierne nastope kar petih igralcev na turnirjih za slovensko jakostno lestvico. Nina Ogorevc, Rok Libenšek, Tomi Dornik, Tomi Majcenič in Boštjan Medved so pokazali veliko pozitivne energije, znanja in želje po nadaljnemu napredku. Velika številčnost, mednarodna udeležba ter kar pet novih obrazov pričajo o tem, da se squash igra in razvija tudi izven klasičnih squash centrov. Vidimo se na naslednjem turnirju za Veliko nagrado igRajca, ki bo že

ZmagovalkeKončni damski rezultati

1. Mojca Blažič – SqK igRaj Sevnica
2. Suzana Brezak – SqK igRaj Sevnica
3. Beti Jenko – SqK Kranj
4. Nina Ogorevc

Končni moški rezultati

1. Laszlo Racz – Madžarska
2. David Praprotnik – SqK Kranj
3. Sašo Radić – SqK Maribor
4. Tomaž Jenko – SqK Kranj
5.-8. Žan Bombek – SqK Velenje
5.-8. Primož Gajšek – SqK igRaj Sevnica
5.-8. Damir Škerl – SqK igRaj Sevnica
5.-8. Tomaž Čampa – SqK igRaj Sevnica
9. Gergely Racz – MadžarskaZmagovalci
10. Srečko Kregar – SqK igRaj Sevnica
11.-12. Boštjan Medved
11.-12. Peter Jeraj
13.-16. Tilen Kadliček – SqK Velenje
13.-16. Aljoša Brglez
13.-16. Davor Tadina – SqK igRaj Sevnica
13.-16. Maks Bombek
17. Andrej Košir
18. Boris Krumpak – SqK Maribor
19.-20. Marko Gotlin
19.-20. Robi Raiher
21. Žiga Lorger – SqK Velenje
22. Andraž Krajnc – SqK Velenje
23.-26. Mihaly Kovacs – Madžarska
23.-26. Rok Libenšek
23.-26. Tomi Dornik
23.-26. Tomi Majcenič