Za nami je drugi turnir Super serije za slovensko jakostno lestvico, ki je potekal v soboto, 1. 12. 2018, v Mini Hotelu v Škofji Loki.

V moški konkurenci je po pričakovanjih, brez večjih težav in izgubljenega niza zmagal aktualni državni prvak Martin Mošnik. Dobro pripravljeni Mark Hafner je tokrat končal na drugem mestu, za tretje mesto pa sta težak in tesen dvoboj odigrala Žiga Merčun in Jošt Dolinar. Po dolgem in napornem dvoboju ter rezultatu 2:2 je več zbranosti in čvrstosti pokazal domačin Jošt Dolinar in tako v končnici osvojil odlično tretje mesto.

Na mesta od 5 do 8 so se razvrstili loški igralci različnih generacij. Veseli vrnitev Aleša Arharja v turnirski del squasha, prav tako pa dobre igre mladih igralcev in veteranov, saj so bile prav vse tekme odigrane na visoki ravni. Škoda, da so poškodbe in delovne obveznosti preprečile udeležbo ali vrhunsko igro vseh najboljših mladincev in članov loškega kluba (Porenta, Drašler, Vučkovič, Kustec).

Vrstni red – moški:

 1. Martin Mošnik
 2. Mark Hafner
 3. Jošt Dolinar
 4. Žiga Merčun
 5. Goran Nedič
 6. Aljaž Peternelj
 7. Luka Kustec
 8. Aleš Arhar
 9. Žiga Rupar
 10. Anton Drašler
 11. Oskar Škulj
 12. Matic Kavaš
 13. Jure Jagodic

V ženski kategoriji pa je bila zgodba nekoliko drugačna. Prvouvrščeni Nini Kustec je tokrat uspelo premagati tekmico Saro Rojnik. Med drugim je vredno omeniti tudi Piko Rupar in Tio Miličević, ki s trdo voljo in optimizmom kažeta viden napredek in čedalje bolj dihata za ovratnik starejšim tekmovalkam.

Tudi v ženski kategoriji je predvsem bolezen zdesetkala udeležbo oz. preprečila aktivnejšo igro nekaterih udeleženk loškega kluba, delovne obveznosti članskih reprezentantk (Bambič, Blažič) pa so okrnile zasedbo tudi iz ljubljanskega in sevniškega kluba.

Vrstni red – ženske:

 1. Nina Kustec
 2. Sara Rojnik
 3. Pika Rupar
 4. Tia Miličević
 5. Sara Hafner
 6. Lana Nedič

Se vidimo v sredini februarja, ko bo v Škofji Loki organiziran 3. turnir Super Serije v letošnji sezoni.