Zmagovalci2V Šport parku Krsnik v Delnji Počehovi pri Mariboru smo videli prvi turnir v sezoni 2015/16, ki šteje tudi za jakostno lestvico Squash zveze Slovenije in se ga je v mednarodni konkurenci udeležilo 13 tekmovalcev, enajst igralcev in dve igralki. Le ti sta igrali v skupni konkurenci s fanti.

V finalu smo bili priča izredno kakovostni igri med večkratnim zmagovalcem v Šport parku Krsnik Zoranom REPIJO (3) in Jurijem JAKŠETOM (1), kateremu je to bila druga uvrstitev v finale. Zoran je v svojem 13. nastopu v finalu doživel komaj 2. poraz. Zmagovalec turnirja s 9/11 12/10 12/10 11/5 in svojo 1. zmago v Šport parku Krsnik je tako Jurij JAKŠE (1), ki si je finalni dvoboj priboril s tesno pol-finalno zmago s 3/2 proti Mihi PETHU (2). Tudi drugi polfinalni dvoboj po kakovosti in dramatičnosti ni zaostajal za prvim. Zoran je proti novincu naših turnirjev Rehanu van der MERWE iz Avstrije zmagal s 3/1. Slednji je nato zadoščenje  našel v dvoboju za osvojitev tretjega mesta, kjer je v vseh treh izenačenih setih (11/7 15/12 13/11) vseeno tesno premagal že rahlo utrujenega Miho.

V tekmi z 5. mesto na turnirju smo bili priča dvoboju dvojčic, ki sta zraven atraktivne ženske pojavnosti turnir popestrili tudi z zelo dobro igro, kateri so bili pred tem kos le fantje iz polfinalnih dvobojev. Theresa KRASSNIGG je bila z 11/4 in 11/9 boljša od sestre Judith  van der MERWE. Redni gost naših turnirjev in večni borec na igrišču ter ambasador dobre volje Srečko KREGAR je v borbi za sedmo mesto moral premoč priznati Tomažu ČAMPI.