V sezoni 2015/16 Squash zveza Slovenije uvaja novost pri vodenju tekmovalnih licenc. Tako bodo od letošnje sezone naprej na slovenski jakostni lestvici uvrščeni samo igralci, ki so registrirani pri enem od klubov članov Squash zveze Slovenije in bodo hkrati imeli tudi poravnano tekmovalno licenco za tekočo sezono v višini 5 evrov. Na turnirjih za jakostno lestvico imajo pravico nastopiti vsi igralci, točke za lestvico pa bodo dobili samo igralci z veljavno tekmovalno licenco.

Preverite status svoje tekmovalne licence pri svojem klubu. Od 1.12.2015 bomo na spletni strani objavili seznam vseh igralcev z veljavno igralno licenco za tekočo sezono. Licenco prosti igralci lahko pridobijo kadarkoli v sezoni, vendar se jim doseženi rezultati na turnirjih za jakostno lestvico štejejo samo od trenutka, ko so izpolnjeni vsi pogoji za pridobitev licence (članstvo v klubu in poravnana licenčnina za tekočo sezono). Posebnost bodo državna prvenstva, na katerih bodo smeli nastopiti samo igralci z veljavno licenco. Na ostalih turnirjih smejo nastopiti vsi igralci.

Veljavna tekmovalna licenca za posamezno sezono bo poleg uvrstitve na jakostni lestvici prinašala tudi ugodnosti pri partnerjih Squash zveze Slovenije v obliki popustov pri nakupih.