V soboto 22.3.2014 je v RC VOGU potekalo tradicionalno Vetaransko squash državno prvenstvo. Udeležilo se ga je rekordno število igralcev. Skupno se ga je udeležilo 27 squashistov, ki so se pomerili v različnih starostnih kategorijah. Zaradi velike udeležbe so se tekme igrale na dva dobljena seta, polfinale in finale pa na tri dobljene sete.

Najševilčnejšo udeležbo je imela kategorija od 35 do 40 let, kjer se je pomerilo 11 igralcev. Končni vrstni red je bil sledeč: Jurij Jakše (1. mesto), Saša Kukič (2.mesto) in Grega Ivanuš (3. mesto).

V kategoriji od 40 do 45 let so se pomerili le štirje igralci in končni vrstni red je bil: Primož Osrečki (1. mesto), Tomaž Pečjak (2.mesto), Boštjan Slemenšek (3. mesto) in Grega Glavan (4. mesto).

Kategorija od 45 do 50 let je imela spet višjo udeležbo in tu se je pomerilo 8 igralcev. Najboljši trije so bili: Damjan Adlešič (1. mesto),  Aleš Arhar (2.mesto) in Martin Fišer (3. mesto).

V najvišji starostni kategoriji so se med seboj pomerili 4 igralci, vsi z vzhodnega dela Slovenije. Končni vrstni red: Zoran Repija (1.mesto), Maks Bombek (2.mesto), Branko Ribič (3.mesto) in Aleksander Vihar (4.mesto).

Vsi udeleženci so prejeli spominsko majico z veteranskega drževnega prvenstva v RC VOGU, najboljši trije v posamezni kategoriji pa še lične medalje.
Tekom turnirja je bilo poskrbljeno za pijačo in hrano. Da niso bili trebuhi po napornih tekmah lačni, je Goran pripravil meso z žara.

Vabljeni k ogledu vseh rezultatov in slik s turnirja na http://www.vogu.si/squash/squash-klub-vogu.