Na Dunaju se bo od petka do nedelje borilo skoraj 140 mladih igralcev squasha iz 23 držav. Med njimi je tudi številčno močna slovenska zasedba (13), ki pa je okrnjena predvsem pri fantih, saj v Avstrijo nista odpotovala Blaž Porenta in Luka Kustec. Slovenska ekipa si tako več obeta od deklet, še posebej od Nanje Urh, ki je prva nosilka v kategoriji do 17 let.

V isti kategoriji kot Nanja je tudi Sara Nedič, ki je tretja nosilka. Visoko postavljeni (3-4) sta Nika Urh in Pika Rupar v kategoriji do 19 let, Zoja Berce pa je v kategoriji do 13 let druga nosilka.

Danes so vsi slovenski predstavniki že odigrali prva srečanja in zabeležili devet zmag.

Zmagovito je začela Nanja Urh, ki je s 3:0 ekspresno premagala Ukrajinko Anisimovo, jutri pa jo čaka dvoboj še z eno Ukrajinko.

Nika Urh in Pika Rupar sta se med seboj pomerili že v prvi tekmi, s 3:1 pa je bila boljša Nika. V nadaljevanju je Nika žal gladko izgubila z Nemko Mährle, Pika pa je bila po težki tekmi z rezultatom 3:1 boljša od druge nosilke, Madžarke Laskai.

Nika se bo jutri najprej pomerila s prvo nosilko, naturalizirano Madžarko Chinyere, potem pa še z Madžarko Harmath.

Piko čaka najprej dvoboj s Harmathovo, potem pa še z Nemko Mährle.

Obe imata še vse možnosti za eno od prvih treh mest.

Od ostalih naših velja omeniti še prvo zmago Sare Nedič v kategoriji do 17 let, kamor je mlada Škofjeločanka šele vstopila po uspešnem nastopanju v kategoriji do 15 let.

Vse slovenske nastope lahko spremljate na ESF-ovi spletni strani.