Nov turnir Super serije za jakostno lestvico Squash zveze Slovenije so odigrali 22. decembra 2018 v Squashlandu. Udeležilo se ga je okoli 40 tekmovalk in tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije. V obeh konkurencah sta zmagi odšli na Hrvaško.

V ženski konkurenci je zmago osvojila mlada Hrvatica Franka Vidovič, ki je v finalu premagala večno mlado Nado Bambič. V boju za tretje mesto sta se pomerili Škofjeločanka Nina Kustec proti Blejki Niki Urh. Na koncu je bila boljša Nina in tako osvojila 3. mesto.

V moški konkurenci je zmago brez večjih težav odnesel 204. s svetovne lestvice Hrvat Martin Kegel. Večje presenečenje je uvrstitev mladega Jošta Dolinarja v finale. Po izredno napetem polfinalu je z najtesnejšim izidom izločil favoriziranega Hrvata Viktorja Milosavljevića. To je tudi dobra popotnica za našo mlado slovensko odpravo na najmočnejši mladinski turnir v Angliji, na katerega bodo odpotovali Jošt Dolinar, Pika Rupar, Lana Nedič in Sara Nedič.

Na turnirjih vse bolj prihajajo v ospredje najmlajši, še posebej v ženski konkurenci. Vseeno se morajo mladi zavedati, da se veliko, če ne največ, naučiš ravno ob porazih in ko si pod pritiskom nasprotnika in sodnika. Ko bodo vse te pritiske nadzirali in znali v takih trenutkih iz sebe iztisniti še zadnje atome moči, bodo ne glede na rezultat najprej zadovoljni sami s seboj, slej ko prej pa bodo prišli tudi rezultatski uspehi.

Rezultati – moški

1.Martin Kegel

2. Jošt Dolinar

3. Mark Hafner

4. Viktor Milosavljević

5. Ivan Krznarić

6. Luka Kustec

7. Tomaž Pečjak

8. Tomaž Guzelj

9. Žan Bombek

10. Jan Cerovac

11. Kristian Seiner

12. Martin Fišer

13. Aljaž Peternelj

14. Boštjan Slemenšek

15. Maks Bombek

16. Borut Slatinšek

Rezultati – ženske

1.Franka Vidović

2. Nada Bambič

3. Nina Kustec

4. Nika Urh

5. Sara Rojnik

6. Pika Rupar

7. Sara Hafner

8. Mojca Blažič

9. Birgit Seiner

10. Karlina Piber

11. Sara Nedič

12. Nanja Urh

Damjan Adlešič

Fotografije s turnirja => fotoreportaža