V soboto, 24. 3. 2018, je v Škofji Loki potekal tretji turnir Super serije za slovensko jakostno lestvico, ki se ga je udeležilo 17 igralcev in igralk iz petih slovenskih klubov – Lesce Bled, Sevnica, Squashland, Škofja Loka in Velenje. Moški, ki jih je bilo devet, so igrali v treh skupinah, osem žensk pa je igralo sistem na izpadanje.

 

Medtem, ko so pri ženskah vse nosilke (Nina Kustec, Pika Rupar, Mojca Blažič in Sara Hafner) s hitrimi zmagami odkorakale v polfinale, je bilo pri moških nekaj presenečenj. Prvega nosilca Žana Bombeka je v tekmi za napredovanje v finalno skupino premagal Jani Makovec, četrtega na lestvici Boruta Slatinška pa sta premagala Mark Hafner in mladinec Žiga Merčun. Damjan Adlešič (drugi nosilec) edini ni imel težav in je z lahkoto napredoval v finalno skupino.

Ženska polfinala sta se oba končala z rezultatom 3:1, kjer sta prva in druga nosilka, Nina in Sara, napredovali v finale. V boju za peto mesto pa sta bili Manca Demšar in Karlina Piber boljši od Nike Urh in Lane Nedič. V tekmi za 7. mesto je bila boljša Nika Urh, ki je s 3:0 premagala Lano Nedič, prav s takim rezultatom pa je tudi Manca premagala Karlino. Tretje mesto je prvič na slovenskem članskem turnirju osvojila Pika Rupar, ki je s 3:0 premagala Mojco, ki se še sestavlja po poškodbi. S takim rezultatom je tudi Nina v finalu premagala Saro in prvič osvojila turnir Super serije.

Pri moških je v skupini za 7.-9. mesto zmagal Aljaž Peternelj, drugi je bil mladinec Toni Drašler, zadnji pa Borut Slatinšek. V skupini za 4.-6. mesto smo bili priča še enemu presenečenju, kjer je Jošt Dolinar z rezultatom 3:0 prvič premagal Žana Bombeka. Zelo dobro igro je prikazal tudi Merčun, ki je bil na koncu šesti.

V finalni skupini so tako igrali Hafner, Adlešič in Makovec. Najprej je Hafner suvereno s 3:0 premagal Makovca. Nato je Makovec s 3:1 v precej enakovredni tekmi premagal Adlešiča. Na koncu sta igrala še Hafner in Adlešič, kjer je starejši v drugem setu prikazal zelo dobro igro in ga na razliko vzel mlajšemu nasprotniku, a je moral priznati premoč Hafnerju, ki je na celotnem  turnirju izgubil samo en set in osvojil turnir.

Za nagrade za najboljše sta poskrbela dva stalna podpornika Squash kluba Škofja Loka, in sicer spletna vinoteka E.vino (https://www.evino.si/) in ELES (https://www.eles.si/).

Rezultati – moški

Rezultati – ženske