Državni selektor v squashu Goran Vučkovič je tudi sobotno dogajanje na Odprtem mladinskem prvenstvu v Squashu na Dunaju pospremil z iskrivimi komentarji in kakovostno analizo posameznih tekem.

 

Nekaj poudarkov:

  • Gal se je pomeril s Poljakom, ki ga je na turnirju v Ljubljani po ogorčeni borbi premagal. Tokrat Poljak ni bil niti blizu osvojitve niza, kaj šele, da bi lahko resneje razmišljal o zmagi.
  • Izjemno tekmo smo gledali med Blažem in Madžarom Devaldom. Blaž je odlično začel in povedel s 6:0, potem ga je Devald lovil, čisto na koncu tudi ujel in potem so odločale malenkosti. V tej igri je Madžar znal izkoristiti izkušnje in v ključnih trenutkih »prodal« udarec, ki ga Blaž ni anticipiral, in kot bi mignil, ti prigarano zdrsne skozi prste v nepovratno!
  • Jošt je zaključil moški paket. Poljak mogoče ne na najvišjih obratih in Jošt je ves prvi niz uspel držati korak. Če v ključnih trenutkih ne bi vedno znova posegel ravno po tistih odločitvah, ki mu jih zaman želim izbiti iz glave, bi se lahko rezultat v prvem nizu zasukal tudi drugače.
  • Pika proti prvi nosilki ni imela objektivnih možnosti za zmago, kar pa je ni odvrnilo od dobre predstave. Brezkompromisno se je soočila z igralko, ki ji je na zadnjem srečanju očitala pošteno lekcijo, in gledali smo zanimivo igro.
  • Lan je dočakal svoj dan! In Lan starta, pa gre, pa gre še bolje, pa gremo do prvega, pa do drugega niza, joj, in smo pri žogi za tekmo in ko vidiš tisti nasmeh na otroku, ko začuti, da je povsem blizu in začne resnično verjeti, da bo zmagal. In je! Kakšna radost, kakšni užitki, ko gredo roke gor kot pri vseh olimpijskih zmagovalcih. Ja, zmaga je zmaga, ne glede na raven in mesto tekmovanja.
  • Jutri/danes gremo dalje. Blaž bo imel super tekmo za peto mesto, Pika in Manca bosta med seboj za nekaj časa ustoličili škofjeloško kraljico, Jošt bo imel naslednjega Hrvata, ki je po mojem mnenju boljši od včerajšnjega tekmeca, Luka se pomeri za tolažilno zmago, najmlajša dva pa bosta naš sonček, ne glede na razplet!

Celoten prispevek je objavljen na FB strani Squash zveze Slovenije.