Franc Langus, trener Squash kluba Lesce Bled, na vseh tekmah stiska pesti za svoje varovance in jim pomaga z različnimi nasveti. Takole je pokomentiral sobotno dogajanje:

“Drugi dan se je začel z zmago. Nanja je v četrtfinalu odigrala prestrašeno in z veliko treme, a se je vendarle uspela zbrati in zmagala. Še sama ne ve, kaj jo prime, da se zavedanje o svoji kakovosti povsem poruši. Julija ni nudila pravega upora nasprotnici. Igrala je malo mešano, zelo dobro, pa spet zelo slabo, a glavo pokonci in gremo dalje. Tretjo tekmo je odigral Tim zares dobro. Točke so imele po 6-7 izmenjav, boril se je in pokazal svoj pravi jaz. Nasprotnik je bil zelo jezen, ko ga je Tim premagal.

Nato sta sledila dve napeti in dolgi tekmi. Obe sta trajali pet nizov in sta se končali nam v prid, z igrišč pa sta se veseli prismejali Tina in Julija. Žal je sledil malo grenak priokus, saj je Nanjina premočna trema botrovala porazu v polfinalu. Tudi Timotej je izgubil naslednjo tekmo, a je odigral noro. Poskrbel je tudi za atrakcijo z udarcem žogice med nogami. Res je dobro odigral.

Nato je bila suverena tudi Karlina, saj je šla v igro z mislijo, da ne more izgubiti in točno tako je tudi odigrala. Čista petka. Enako je odigrala tudi Nika, le da je en niz prepustila Manci, ko je sama naredila nekaj zaporednih neizsiljenih napak.

Vsi skupaj napredujejo in igrajo vsako točko tako, kot da ni izgubljene žoge. Nika je naredila špago, Tim se kar meče po igrišču, Buča že tako ali tako igra zelo požrtvovalno, še Karli je neverjetno podaljšala korak. Zato pohvale vsem, da gradijo na začetem. Sedaj bodo le skušali skupaj sestaviti Nanjino čudno energijo, da bo jutri tudi ona tista prava.

Zadnjo tekmo je odigral Buča. Hiter ritem je zanj žal prehiter, kondicije je premalo in potem zmanjka moči, da bi izkoristil svoje potenciale in požrtvovalno igro.

Dan smo sklenili s pozitivnimi mislimi in že stremimo k jutrišnjem dnevu. Otroci so zadovoljni, ker napredujejo in ker čutijo pravo energijo.”