Pija Brglez

Pija Brglez je svoja dva naslova članske državne prvakinje osvojila v letih 2012 in 2013. Poleg tega je v mladinski konkurenci lahko pohvali s številnimi zmagami na Junior Open turnirjih po Evropi. Poleg odličnih nastopov na skvoš igriščih je Pija tudi odlična tenisačica in tudi zimska državna prvakinja v tenisu.

Tekmovalni dosežki:

  • 2 x članska državna prvakinja (2012 in 2013)
  • 1. mesto na Balkanskem ekipnem prvenstvu 2013

Pija Brglez, rojena 1996, je bila kot članica SQK Maribor državna prvakinja dva krat, v letih 2012 in 2013. Squash je začela trenirati pri 14. letih, kariero aktivnega (tekmovalnega) igranja je zaključila pri 20-tih letih.

Pija je najprej osem let trenirala tenis, potem pa je nekega dne sodelovala na turnirju squasha, ki so ga priredili v dvorani v družinskem športnem centru. »Zmagala sem, in to brez resnega treninga, pa sem se odločila boj resno trenirati tudi squash. Vendar v Mariboru nisem imela dobrih pogojev za trening, ne pravega trenerja, ne konkurenčnih partnerjev. Moj prvi trener je bil Andrej Robnik, nadaljevala sem pri trenerju Shakeel Khanu v Budimpešti. Trenirala sem tudi tenis in študirala, kmalu pa je vse skupaj postala prevelika obremenitev in morala sem skrčiti svoje aktivnosti. Zaradi navedenih razlogov sem se odločila pustiti squash,« pravi Pija, ki je v svoji tekmovalni karieri tudi dvakrat osvojila odprto prvenstvo Madžarske, odprto prvenstvo Slovaške, zasedla 2. mesto na odprtem prvenstvu Avstrije in dvakrat 2. mesto na odprtem prvenstvu Madžarske, ter 3. mesto na odprtem prvenstvu Italije. Na lestvici do 17 let je bila uvrščena med top 20 igralk.

Med najbolj ljube zmage šteje osvojeno ekipno Balkansko prvenstvo, kjer so si zmago priigrali pred domačim občinstvom v Ljubljani.

»Danes squasha ne igram več, se pa rada spominjam trenutkov, krajev in ljudi, ki sem jih spoznala med igranjem squasha,« še pravi Pija Brglez.

Galerija