Od petka, 26. aprila, do nedelje, 28. aprila, se je v glavnem mestu Hrvaške na sedmi izvedbi Croatian Junior Opena pomerilo 71 mladih igralcev iz ZDA, Poljske, Avstrije, Madžarske, Romunije, Francije, Srbije, Ukrajine, Hrvaške in Slovenije, ki jo je zastopalo kar 27 igralcev.

Glavna novica iz slovenskega tabora je, da je Nadja Urh (G15), v finalu premagala prvo postavljeno Američanko Mario Arseniev, sicer 11. igralko ESF lestvice.

V Zagrebu so dobro vihteli loparje tudi Nika Urh (G17), ki je v finalu s 3:1 izgubila s Franko Vidovič (Hrvaška), tretje mesto pa je osvojila Pika Rupar.

Miša Sax si je v kategoriji G13 priborila 2. mesto. V finalu jo je s 3:1 premagala druga nosilka, Ukrajinka Kristina Begeba. Pred tem je Miša v polfnalu premagala prvo nosilko Poljakinjo Weroniko Zimecko. Sara Nedič je v kategoriji G15 zasedla 3. mesto.

Pri fantih se je v kategoriji do 19 let s prvim mestom izkazal Blaž Porenta (B19), ki je v tesnem finalnem obračunu premagal klubskega tovariša Jošta Dolinarja z rezultatom 3:2.

Timotej Jenko si je v kategoriji B15 priboril bronasto odličje.