Ta konec tedna, 18. maja 2019, bo v Konex Centru v Ljubljani potekalo mladinsko državno prvenstvo, ki se ga bo udeležilo 33 slovenskih mladincev iz štirih klubov.

V kategoriji G17 se bosta za prvo mesto najverjetneje udarili najvišje postavljeni Nika Urh (19. mesto na lestvici ESF) in Pika Rupar (21. mesto na lestvici ESF), štrene pa jima lahko zmešata Nanja Urh in Manca Demšar. Nika je letos zmagala na mladinskem turnirju na Hrvaškem, drugo mesto pa je osvojila na odprtih mladinskih prvenstvih Slovenije in Madžarske.

V kategoriji G15 je glavna in edina favoritinja Nanja Urh, ki je letos dosegla izjemen napredek, kar dokazuje s 16. mestom na lestvici ESF v kategoriji do 15 let. Nanja ima letos res impresivne rezultate, saj je zmagala na Madžarskem in Slovaškem, druga je bila na domačem prvenstvu, tretja na Hrvaškem in četrta v Avstriji. Glavni Nanjini nasprotnici bosta sestri Nedič, pri čemer je Sara Nedič vsekakor favoritinja v kategoriji G13. Osmo mesto na lestvici ESF si je letos zaslužila z zmagama v Sloveniji in na Hrvaškem ter drugima mestoma na Madžarskem in Češkem.

Pri fantih bo najzanimivejša najstarejša kategorija, kjer je sicer prvi favorit Blaž Porenta, a je Jošt Dolinar na zadnjem turnirju pokazal zobe in z njim izgubil s 3:2 v končnici (glej Zagreb). Tudi ostali matadorji niso daleč od njiju. Blaž je na 9. mestu lestvice ESF, za sabo pa ima tri zmage (Slovenija, Slovaška in Hrvaška), drugo mesto na Madžarskem, četrto na Poljskem in peto v Avstriji.

V kategoriji B17 je favorit Luka Kustec, zanimivo pa bo videti, koliko so se približali ostali mladinci, predvsem Timotej Jenko, ki strmo napreduje in je favorit v B15. V kategoriji do 15 let bo zanimivo spremljati, kako blizu so Lan Podgoršek, Gašper Dolinar in Rok Frelih in kdo bo osvojil mesta od 2 do 3. Luka je trenutno na 45. mestu lestvice ESF, njegov največji letošnji uspeh pa je drugo mesto na domačem prvenstvu. Timotej zaseda 33. mesto na lestvici ESF, v letošnji sezoni pa se je v prvo deseterico uvrstil na Slovaškem in Hrvaškem ter na domačem prvenstvu.

Žreb => odpri povezavo

Mladinska lestvica ESF => odpri povezavo