Tretji dan prvenstva je kot prva od naših igralcev na igrišče stopila Nina Kustec, ki je igrala proti Sum Yin Li. Slednja prihaja iz Hongkonga, kjer je uzakonjeno, da mora imeti vsak javni športni objekt igrišče za squash. Posledično premorejo preko 800 igrišč in kakovost pri takih številkah težko izostane. Sum Yin Li je sloves Hongkonga povsem upravičila, saj je Nino odpravila  z rezultatom 11/3, 11/4 in 11/3 v pičlih 16 minutah.

Mark Hafner je imel lažje delo, saj je igral proti udeležencu iz Ugande, Jonathanu Mwegamireju. Proti pričakovanjem je slednji prikazal dober squash in hitro povedel s 5 proti nič. Mark se je na tej točki zbral, prenehal igrati le v zadnji del igrišča in nasprotniku razkazal tudi sprednja kota. To se je takoj obrestovalo, saj so bile nasprotnikove žoge vse slabše in Mark je po 22 minutah igre slavil z rezultatom 11/8, 11/6 in 11/4.

Nina je svojo zadnjo tekmo  prvenstva odigrala proti koncu dneva proti Švicarki Mileni Penkov. Fizično bistveno močnejša igralka je bila za Nino pretrd oreh in Nina je prvenstvo tako sklenila na 20. mestu.

Če smo včeraj poleg tekem naših predstavnikov govorili še o najslabših državah na prvenstvu, si danes omembo zaslužijo najboljše. Tekme za tretje mesto tukaj ni, oba polfinalista pri moških in ženskah dobita bronasto medaljo. Vse štiri bronaste medalje gredo v Malezijo, ki je imela svojega predstavnika v vseh polfinalih, žal pa so vsi do zadnjega izgubili.

Anglija, Škotska in Wales na tem prvenstvu nastopajo združeni pod zastavo Velike Britanije in Union Jack bo razprostrt pred igriščem v obeh finalih. Pri ženskah se je do finala namreč prebila Lily Rhian Taylor, ki se bo v današnjem finalu pomerila s predstavnico Južne Afrike, Alexo Pienaar. V moškem finalu bo Veliko Britanijo zastopal Joshua Masters, nasproti pa mu bo pričakovano stal prvi nosilec Tsz Fung Yip iz Hongkonga.

 

Iz Birminghama, Marko Podgoršek