Drugi dan prvenstva je Mark Hafner doživel en poraz in dobil eno tekmo brez boja, Nina Kustec pa je brez izgubljene točke v osmih minutah ugnala študentko s Kitajske.

 

 

Marku je v tekmi razigravanja za 33. mesto nasproti stal Finec Mark Knuutila. Mark je tekmo začel sproščeno in v prvih nekaj točkah nasprotniku omogočil lahko delo. Sčasoma je začel graditi točke, a preveč na silo napadal iz zadnjega dela igrišča, namesto da bi čakal na izdelane priložnosti. Tveganje se ni obrestovalo, kratke žoge so bile preslabe in nasprotnik jih je povečini kaznoval.

V drugem nizu se je Mark držal bolj zadaj, kar je nasprotniku omogočilo zelo učinkovite napade v sprednjem delu igrišča. Priigral si je sicer kar nekaj priložnosti, a žal naredil preveč napak.

Tretji niz je sledil klasičnemu scenariju zmage v treh nizih. Knuutila je začel zelo sproščeno in Mark je prišel do vodstva 7/1. Na tej točki je Knuutila dvignil tempo in dosegel deset točk zapored za končno zmago 11/5, 11/8, 11/7 v 24 minutah.

Nina do zmage v osmih minutah

Nina Kustec je danes na igrišče stopila le enkrat, pa še to za le nekaj minut. Proti Kitajki Yating Xiao je za tekmo brez izgubljene ene same točke potrebovala pičlih osem minut.

Igralci iz Ugande skoraj brez točk

Tudi sicer se za nekatere igralce sprašujemo, zakaj so na prvenstvo dejansko prišli. Kitajci imajo nekaj dobrih igralcev, prej omenjena Yating pa komaj zmore udariti žogo.

Kakovost igralcev iz Ugande je tudi na izredno nizki ravni, saj večino tekem izgubijo brez osvojenih točk. Ravno pohvaliti pa ne moremo niti njihovega odnosa do tekmovanja, saj se dva kitajska igralca in ena predstavnica Ugande na večernih tekmah preprosto niso pojavili, ne da bi o tem kogarkoli obvestili. Tako je na igrišču zaman čakal tudi naš Mark Hafner, ki je zmago odnesel brez boja.

Postavitev nosilcev izziv

Na tem prvenstvu svojevrsten izziv predstavlja postavitev nosilcev in posledično tudi žreb. Večine igralcev ni moč najti na nobenih mednarodnih jakostnih lestvicah, marsikoga ni niti na nacionalnih. Tako smo bili v prvem kolu priča tudi tekmam, v katerih sta se udarila igralca, ki bi morala imeti svoje mesto med nosilci in obratno. K sreči pa je bilo takih primerov malo, z vsakim naslednjim krogom tekmovanja pa se zadeve bolj in bolj postavljajo na svoje mesto.

Iz Birminghama, Marko Podgoršek