Nastanjeni smo v kampusu Univerze Birmingham, kjer tudi igramo. To je tudi prizorišče največjega mladinskega turnirja na svetu (British Junior Open), ki premore šest navadnih in eno stekleno igrišče. Na turnirju igra 70 študentov iz 19 različnih držav. Nekateri izmed njih so tudi profesionalni igralci, ki igrajo na turnirjih PSA. Prva nosilka pri ženskah je Britanka Grace Gear, pri moških pa Tsz Fung Yip iz Hongkonga, ki zaseda 25. mesto na lestvici PSA.

Turnir se je začel v sredo, 5. septembra, z otvoritveno slovesnostjo. Vsaka država se je z zastavo sprehodila okrog steklenega igrišča, medtem ko smo po zvočniku poslušali kratko predstavitev in dosežke posameznih držav na prejšnjih univerzitetnih prvenstvih. Po govoru organizatorjev je britanska igralka Lily Taylor zaprisegla v imenu vseh športnikov, slovenski sodnik Marko Podgoršek pa v imenu vseh sodnikov.

Mark proti Avstralcu

Najine nastope na prvenstvu je dopoldan odprl Mark Hafner proti Avstralcu Nicholasu Calvertu v steklenem igrišču. Prvi set se je Mark še nekoliko lovil, izgubil pa je z 11:6. Drugi set je bil na začetku veliko bolj enakovreden, vendar se je Avstralec z malo sreče uspel izvleči in zmagati z 11:6. V zadnjem setu je bilo občutiti veliko več razlike med obema, Calvert je samozavestno nastopil in tekmo sklenil z rezultatom 3 : 0. Marka tako čaka naprej igranje za uvrstitev od 33. do 64. mesta v spodnjem delu žreba.

Kanadčanka premočna

Ob 15.15 sem igrala jaz, moja nasprotnica pa je bila Kanadčanka Chloe Chemtob. Na igrišču se do konca tekme nisem mogla sprostiti. Premagala me je v treh setih – 11:4, 11:3, 11:2. Če bi igrala nekoliko bolj sproščeno, bi verjetno lahko dobila tudi kakšno točko več.

V petek naju čaka razigravanje. Markova prva tekma bo proti Fincu Tatuju Knuutili, jaz pa bom igrala proti Kitajki Yating Xiao.

Nina Kustec