Dobra »mašina« se počasi ogreje, bi lahko rekli po popoldanskih in večernih nastopih slovenskih predstavnikov v Pragi, saj sta Blaž in Pika vknjižila prvi zmagi na prvenstvu.

Sredi dneva so vsi štirje odigrali po eno tekmo. Najprej je bila na vrsti Pika Rupar. Pomerila se je s precej boljšo Francozinjo Lemarchandovo, a se ji je dobro upirala. Mogoče ji je manjkalo nekaj več taktično bolje izvedenih udarcev, a vseeno je bila s predstavo zadovoljna.

Takoj za njo je šla v isto igrišče še Nika Urh, kjer jo je čakala Švicarka Fitze. Švicarka kotira zelo visoko in bo v kratkem dopolnila 19 let. V drugem nizu sta igrali na razliko z rezultatom 10-12. V tretjem je Nika povedla s 6:1 in spet popustila pri 8:7 za njo. Potrebne so izkušnje in zaupanje vase. Čeprav se je Nika dobro upirala, je zmago dosegla nasprotnica. Na napakah se je treba učiti, vedno pa je treba pokazati svoj jaz.

Tretja tekma se ni izšla dobro za Jošta. Že v prvem nizu je čudno stopil, zabolel ga je gleženj in zelo težko je nadaljeval igro, vseeno pa tekmo proti Špancu Gomezu speljal do konca. Upajmo, da poškodba ni hujša in da bo lahko jutri nadaljeval s prvenstvom.

Nato je četrto tekmo popoldneva zaključil Blaž z zmago proti Nizozemcu Hofmanu. Zelo lepo je odigral prva dva niza, v tretjem je malček popusti, a se nato zbral za četrti niz in s 3:1 požel prvo zmago za ekipo Slovenije. Bravo, Blaž!

Energija v ekipi se je dvignila, zato sta imeli dekleti še večji zagon za svoj drugi sobotni nastop. Najprej se je Nika pomerila z Nemko Mährle, a se ji ni izšlo po načrtih in je izgubila 1:3. Nato je na igrišče veselo in odločno zakorakala še Pika, ki je bila za razred boljša od Izraelke Shore in zmago stresla iz rokava z gladkih 3:0.

Dan smo končali z dvema zmagama, ki dajeta upanje za nedeljsko nadaljevanje prvenstva.

Držite pesti v Sloveniji za naše mladince tudi jutri, ko jih boste lahko spremljali v živo na http://www.playo.tv/event/European-U19-Individual-Team-Championships-2019-3383.aspx