Franc Langus, trener Squash kluba Lesce Bled, ki je bil vse dni turnirja s svojimi varovanci, je povedal, da so z nastopi zadovoljni. »Mogoče smo dosegli več, kot smo pričakovali, vendar turnirski sistemi zahtevajo kanček sreče. Velikokrat se zgodi, da nepostavljeni igralec poseže v vrh. Vsi naši igralci si zaslužijo pohvale, saj je napredek viden iz niza v niz, iz tekme v tekmo. Vsekakor jim taki pozitivni rezultati vlivajo še več želje po treningu,« dodaja Frenk.

Blejci na SJO (od leve proti desni): Julija, Zoja, Lara, Nika, Frenk, Timotej, Jaka, Tina, Nanja, Nika Demšar in Eva (manjka Tin)

Blejci so na tekmovanje prijavili 13 igralcev, a je bolezen na posteljo žal priklenila dva – Leana Castaldija (to bi bil njegov prvi nastop med fanti do 15 let) in Karlino Piber.

Začnimo pri najmlajših

Zoja Berce in Julija Vidic sta igrali medsebojno tekmo v kvalifikacijah pri dekletih do 13 let. Obe sta upravičili pričakovanja, pri obeh je viden napredek, a mesto v rednem delu je bilo le eno – osvojila ga je Julija. V tej kategoriji je nastopila še Nanja Urh, ki je zadovoljna z drugim mestom. Premalo znanja še ne dopušča višjih uvrstitev, česar se zaveda in je še naprej pripravljena trdo delati.

Tin šele vstopil v B15

Za Tina Topolovca je bil to prvi nastop v B15, saj je ravno teden prej dopolnil 13 let. Na tekmah je kar žarel, zelo vesel je bil vsake točke in vsake zmage. Ostali fantje v kategoriji so precej boljši od njega, a je vseeno pokazal močno voljo in vztrajnost.

Timotej Jenko ima res odlične kvalitete športnika, iz dneva v dan bolj se mu pozna, da je v glavi naredil velik premik. Vendar mu je zelo težko, ker v Kopru ni igrišča za squash in se vozi na trening na Bled. »A ko pride na Bled, trenira tako kot je treba, zato je rezultat tudi odlično šesto mesto,« poudarja Frenk.

Dve novi igralki v G15

V kategorijo do 15 let sta vstopili dve novi igralki, Lara in Nika Demšar, ki se iz Škofje Loke enkrat tedensko pripeljeta na Bled na trening. To je bil njun prvi nastop na squash turnirju. Obe sta veliki borki, v tem športu uživata in se v družbi ostalih blejskih mladincev odlično počutita.

Nika Urh napreduje v vseh pogledih, taktično, tehnično in mentalno. Lepo se dviguje – korak za korakom. Za večji uspeh seveda potrebuje čas, ki ga ima, in tako bo lahko vse bližje vrhunskim mladinkam v svoji kategoriji.

Najstarejši uživajo in igrajo vse bolje

Jaka Rakovec težko konkurira najstarejšim mladincem, vendar on uživa v squashu, v družbi klubovcev. Že vsa leta trenira samo enkrat tedensko, a se na vsaki tekmi bori kot lev in tudi na tem prvenstvu se je boril tako.

Pri najstarejših dekletih sta tekmovali Tina Ferjan in Eva Trseglav. Eva ta šport resnično jemlje za zabavo, vendar vseeno odgovorno, rezultat pa je osvojena kolajna. Tina vlaga v squash veliko več in v tem trenutku se stvari obračajo na bolje. Le še nekaj časa in vztrajnosti ji manjka do zelo dobre ravni. Pohvalil jo je tudi trener Madžarke Sare Nagy, zmagovalke v kategoriji GU19, saj je bil Tinin napredek od zadnje skupne tekme s Saro očiten.