Peto odprto mladinsko prvenstvo Slovenije v squashu je končano. V centru Konex smo videli več kot 160 dvobojev med 85 udeleženci iz desetih držav.

Mladinci

V kategoriji mladincev smo se veselili prvega mesta Blaža Porente v kategoriji do 17 let, drugega mesta Luke Kusteca v kategoriji do 15 let in tretjega mesta Jana Misleja v kategoriji do 13 let. Blizu medalje je bil tudi Jošt Dolinar v kategoriji do 19 let, a je v boju za bron po ogorčenem boju izgubil s 3:2.

Mladinke

Pri mladinkah je bilo slovenskih kolajn več. Zlata prav tako ena, in sicer Sare Nedič v kategoriji do 13 let. Srebra so se veselila tri dekleta – Nanja Urh (do 13), Nika Urh (do 15) in Tina Ferjan (do 19). Bronaste slovenske kolajne so bile prav tako tri – Miša Sax (do 13), Pika Rupar (do 15) in Eva Trseglav (do 19).

Finale mladincev do 19 let

V najzanimivejšem finalnem obračunu sta se srečala Pakistanec Rasheed in Poljak Wielgus. Boj je bil napet in izenačen do 2:2, v odločilnem nizu pa je Poljak popustil in zlata kolajna je šla v Pakistan.

Rasheed, ki je zmago pričakoval, bo v Evropi še tri tedne, saj gre iz Ljubljane na turnir v Pariz, potem pa še na Dunaj. Tam se bo spet srečal s številnimi Slovenci, ki se bodo udeležili turnirja pri naših severnih sosedih.

Udeleženca finala mladincev do 19 let