Slovenija si je na odprtem mladinskem prvenstvu v Ljubljani že pred zaključnimi boji v nedeljo zagotovila najmanj šest kolajn, od katerih jih lahko pet postane zlatih.

Blaž Porenta v kategoriji do 19 let je najprej gladko premagal Poljaka Dyczkowskega, za vstop v finale pa se je moral kar potruditi, da je ugnal Madžara Nagyja. Rezultat je bil 3:1 (11-9 9-11 11-9 11-6). Za prvo mesto se bo udaril z drugim nosilcem, Madžarom Takacsem.

V kategoriji deklet do 19 let se za kolajne med seboj borijo Nika Urh, Pika Rupar in Manca Demšar ter prva nosilka, Hrvatica Franka Vidović. Slednja je v najboljšem položaju, saj ima že dve zmagi – nad Piko in Manco. Nedeljski obračuni bodo odločili, katera od Slovenk bo ostala brez kolajne, para pa sta Vidović-Urh in Rupar-Demšar.

Luka Kustec je moral v kategoriji do 17 let odigrati maraton v petih setih (11-5 6-11 11-7 7-11 11-3), da je premagal žilavega Kuvajtčana Alzatarija. Za prvo mesto se bo pomeril z Avstrijcem Seinerjem.

V kategoriji deklet do 17 let imamo v ognju dve orožji za kolajno. Nanja Urh bo imela v boju za prvo mesto nasprotnico Hrvatico Sudan, Lana Nedič pa Avstrijko Schweighofer v boju za bron.

V kategoriji dečkov do 15 let se slovenski predstavniki ne borijo za kolajne, povsem drugače pa je pri dekletih, saj je Sara Nedič v igri za zlato (nasproti ji bo stala Ukrajinka Begeba), Miša Sax pa za bron (pomerila se bo z Mino Mijatović iz Srbije).

Vid Obranovič je v kategoriji dečkov do 13 let presenetil, saj je še vedno v boju za bronasto kolajno. Nasproti mu bo stal Poljak Ptaszek.

Enako velja za Zojo Berce, ki se bo prav tako borila za tretje mesto, in sicer proti Romunki Ghiorghisor.

Foto: Tomaž Čampa

« 1 of 3 »

Vsi slovenski nastopi => ODPRI