Prvi dan odprtega mladinskega prvenstva Madžarske v Budimpešti, ki se ga udeležuje 146 mladincev in mladink, so slovenski predstavniki odigrali 34 tekem in dosegli 19 zmag.

Naše igralke, Sara Nedič, ki je igrala v skupini deklet do 13 let (G13), Zoja Berce (G13) in Nanja Urh (G15) so se prvi dan turnirja s suvereno igro uvrstile v polfinale. Slednja bo imela v tekmi za finale težko nalogo – čaka jo namreč Egipčanka Habiba Ghorab.

V kategoriji G17 je v finalno skupino treh že uvrščena Pika Rupar z gladkima zmagama nad Čehinjama Veroniko Vejrostovo (11-3, 11-5, 11-5) in Marie Kubíkovo (11-2, 11-5, 11-3). V tej kategoriji upravičeno pričakujemo slovenski obračun za medalje, saj sta Manca Demšar in Nika Urh prvi dan turnirja premagali vse nasprotnice.

V četrtfinale se je uvrstil tudi že Luka Kustec (B17) z zmago nad Poljakom Hernasom. V tekmi za polfinale ga čaka težka preizkušnja s Katarcem Ibrahimom Darwishom, s katerim sta že imela tesen obračun v Pragi letos in tam je na koncu slavil Darwish.

Odlično je zaigral tudi Timotej Jenko (B15), ki pa je imel smolo z žrebom in je v tekmi za četrtfinale naletel na Egipčana Safeina ter izgubil z rezultatom 3:1.

Med osem najboljših se je uvrstil tudi Žiga Merčun v kategoriji B19, za polfinale pa po pričakovanju izgubil z drugopostavljenim Madžarom Takascem.

Delno razočaranje je pomenil gladek poraz Blaža Porente (B19) v tekmi za polfinale proti Čehu Adamu Sinkuletu.

Ostali slovenski mladinci na turnirju pridobivajo prepotrebne tekmovalne izkušnje in bodo uvrščeni v drugo polovico nastopajočih. Tam so v razigravanju zmagali še Julija Vidic, Miša Sax in Jan Mislej, vsi v kategoriji do 15 let.

Nastopi Slovencev => ODPRI