Iz Eindhovna se nam je po prvem dnevu tekem oglasil selektor slovenske reprezentance Goran Vučković Vule: »Prvi tekmovalni dan na Evropskem mladinskem prvenstvu na Nizozemskem je slovenska odprava dosegla zavidljiv rezultat. Luka Kustec je napredoval v drugi krog tekmovanja brez boja, Pika Rupar, Sara Nedić in Nanja Urh so si napredovanje priigrale z zmagami, Zoja Berce in Timotej Jenko pa v 1. krogu nista bila uspešna.

V popoldanskem dogajanju je zmagoviti niz nadaljevala Pika Rupar, ki se je s to zmago uvrstila med 16 najboljših mladink na stari celini, kar je zavidljiv dosežek. Na žalost preostali trije niso bili tako uspešni. Še najbližje temu je bila Nanja Urh, ki je proti Francozinji osvojila niz in vseskozi je bilo čutiti, da bi bila ob idealnem razpletu zmaga dosegljiva. Najboljšo igro je prikazal Luka, ki se je odlično upiral mlademu Angležu, vendar bi za konkretnejši rezultat potreboval neprimerno več tovrstnih izkušenj.

Drugi dan tekmovanj bo bolj intenziven, saj bodo vsi nastopali na dveh tekmah – v reprezentanci pričakujemo uspešne nastope. Z velikim pričakovanjem čakamo spopad Pike s prvo nosilko turnirja. Takšna ‘velika’ tekma nastavlja ogledalo vsakemu posamezniku, kar velja tudi za trenerski del ekipe.« (vk)