Dan najintenzivnejšega dogajanja na prvenstvu je postregel s številnimi tekmami, v katerih so svojo vlogo odigrali vsi slovenski igralci in igralke. Vsak je odigral po dve tekmi, najbolje pa sta se odrezali Sara Nedić in Zoja Berce.

Sara je v žrebu za mesta 17-24 dosegla pomembni zmagi, tako da se bo pomerila z višje postavljeno domačinko za možnost igranja za 17. mesto, kar je za mlado Saro izjemen dosežek. Zoja je v žrebu za mesta 33-64 premagala tekmici iz Nizozemske in se bo z Ukrajinko v polfinalu potegovala za končno 33. mesto.

Zmaga in poraz je bilanca včerajšnjih nastopov Luke Kusteca. Na prvi tekmi je Luka suvereno opravil z Grkom, potem pa v izenačeni in napeti tekmi znova zabeležil poraz proti Romunu Goianu. Luka je imel v 2. nizu kar nekaj žog za vodstvo 2:0, vendar je Romun prikazal vrhunsko igro v najpomembnejšem delu niza. Tudi v 3. nizu sta bila praktično poravnana na 9:10, vendar je Romun znal izkoristiti svojo priložnost in povedel z 2:1.

Nanja Urh, Timotej Jenko in Pika Rupar so izgubili obe včerajšnji tekmi. Predvsem je bil boleč poraz na popoldanskih tekmah, ko so vsi imeli priložnosti za zmago, vendar so na koncu tesno izgubili.

Timotej Jenko tekmuje v žrebu 33-64 in se bo potegoval za mesta 45-48. Nanja je v žrebu 17-24 in bo tekmovanje nadaljevala za mesta 29-32. Najtežje delo je imela Pika, ki je tekmovanje nadaljevala v bojih za najvišje uvrstitve in se najprej pomerila s prvo nosilko turnirja, nato pa v popoldanski tekmi zamudila priložnost za uvrstitev do 12. mesta.

»Lahko zaključim, da z optimizmom pričakujemo zaključne tekme in računamo na veliko bero zmag,« optimistično z Evropskega mladinskega prvenstva v Eindhovnu poroča selektor Goran Vučković Vule. (vk)