»Razen Timoteja Jenka so ostali člani naše reprezentance šli danes še zadnjič na igrišče na tem prvenstvu. Najprej je Luka Kustec, že z močno utrujenimi nogami, potrdil svojo kakovost in višje rangiranemu belgijskemu igralcu Bjarne Schailleeju ni dovolil razviti njegove igre; premagal ga je v treh nizih,« se je glasilo uvodno poročilo zadnjega dne prvenstva selektorja Gorana Vučkovića z Nizozemske.

Tokrat Zoja Berce ni uspela dobiti tekme, premoč je morala priznati Ukrajinki Sofiji Zrazhevski. »Nanja Urh in Sara Nedič sta igrali tekmi, ki bi jih v nekoliko boljši izvedbi lahko dobili. Tekmici sta bili enakovredni, na žalost pa so ključne točke odšle v nasprotni tabor. Smo pa za obliž dosegli zmago na zadnji tekmi; Pika Rupar je odlično začela proti Belgijki Van Rietovi in prepričljivo dobila uvodni niz. V drugem sta bili skupaj do šeste točke, potem pa je Pika odigrala nekaj odličnih udarcev in povedla 2:0 v nizih. Vendar se je Belgijka trdovratno upirala in napredovala iz točke v točko ter v tretjem nizu prevzela nadzor in prepričljivo znižala Pikino prednost v nizih. A Pika je nato le znala taktično odgovoriti in znova prevzela pobudo ter zasluženo zmagala,« je Vule opisal potek zadnjih bojev naših mladinskih reprezentantov.

»Zdaj nas čaka dober teden aktivnega razmisleka in ustreznega treninga za optimizacijo igralne forme za Evropsko ekipno prvenstvo, ki ga od 20. do 23. aprila gostimo v Ljubljani. To bo ravno dovolj časa za počitek, psihološko pripravo in pranje opreme, da bo vse nared za nadaljnje reprezentančne nastope.«

Več informacij o uvrstitvah na:

https://esf.tournamentsoftware.com/sport/tournament/matches?id=C953A0DA-3F2D-4883-AFD5-22BE02892FCE&d=20220411