Poročilo selektorja slovenske mladinske reprezentance Gorana Vučkovića s tretjega dne tekmovanj pove, da utrujenost vsakodnevnih tekem, celo dveh v enem dnevu, že načenja kondicijo naših borcev za dobre uvrstitve.

»Ob začetku vsake naslednje tekme se zdijo noge naših reprezentantov čedalje težje, a ne popuščajo. Zmagoviti niz je nadaljevala Zoja Berce, ki je proti Ukrajinki Velychkovi prikazala vse svoje znanje in sposobnosti ter si priigrala najslajšo zmago na turnirju doslej. Tudi Nanja Urh je morala ohranjati zbranost skozi celotno tekmo in brez popuščanja osvajati točko za točko proti Kaiserjevi iz Luksemburga,« poroča Vule.

»Ostali so bili manj uspešni. Še najbližje zmagi sta bila Timotej Jenko, ki je proti Špancu klonil v petih nizih, in Sara Nedič, ki bi proti domačinki tudi lahko iztržila več. Manj možnosti sta imela Pika Rupar, ki se je predvsem v zadnjem nizu povsem enakovredno borila s Francozinjo Galovo, in Luka Kustec, ki proti Ukrajincu Scherbakovu ni uspel najti poti, da bi strl žilavega in nepopustljivega tekmeca. Zadnji dan bodo vsi razen Timoteja imeli še eno priložnost uživati v igri na tem izjemnem prvenstvu in morda uplenili še kakšno zmago,« je spodbuden Vule. (vk)

Več informacij na:

https://esf.tournamentsoftware.com/sport/tournament/matches?id=C953A0DA-3F2D-4883-AFD5-22BE02892FCE&d=20220411