Z Luko in Blažem je na Poljskem tudi reprezentančni selektor Goran Vučković, ki je seveda budno spremljal vse nastope naših dveh igralcev.

Seveda smo z doslej videnim lahko in moramo biti zadovoljni, ampak osebno sem mnenja, da je vse to le dobra podlaga za vse, kar sledi in zato v nadaljevanju sezone želim in pričakujem še več. V prvi vrsti še boljšo igro in na tej osnovi kontinuiteto rezultatov oziroma pri Blažu uvrstitve na najvišja mesta.

Luka – Jeszenszky

Luka je na poti do finala imel večinoma »stare znance«. V prvem krogu se je nekoliko namučil z domačinom, predvsem na račun nesproščenosti. Biti namreč prvi nosilec je vsekakor breme, s katerim se spopada igralec. Ko čutiš, da so vse oči uperjene proti tebi, je treba znati to »pohrustati«, predvsem pa z igro dokazati, da so »oči izbrale pravega igralca«. In Luka je v tej vlogi na tako velikih turnirjih prvič, zato je psihološko breme nekaj povsem običajnega.

Prvi nosilci imajo tudi ta privilegij, da tekmec v prvem ali drugem krogu ni z liste nosilcev in zato kakšen spodrsljaj ni usoden. Pomembno pa je, da se igra stopnjuje, da se trema premaga in v nadaljevanju pokaže, zakaj je nekdo prvi nosilec. To je Luka storil v nadaljevanju.

Predvsem četrtfinalna tekma je bila znova trda, znova proti domačinu in kljub temu, da je bil Luka proti Hernasu uspešen že v Bratislavi, smo pričakovali veliko tršo tekmo. Luka sicer še ni pokazal vsega, vendar je bil tokrat v ključnih trenutkih tekme boljši, dovolj zbran, da je odigral po dogovoru, kar je tudi prevesilo tehtnico na njegovo stran. V polfinalu je potem povsem dotolkel kar nekako prestrašenega Madžara Jeszenskyja, ki je bil v lanski sezoni kot po pravilu vedno pretrd oreh za Luka.

Blaž – Takacs

Blaž je najprej odpihnil žilavega in vedno borbenega Čeha Mračeka, ki je povsem dotolčen v zadnjem nizu bolj mahal z belo zastavo kot igral. Potem je sledila tekma proti lanskemu zmagovalcu, Poljaku Pytlowanyju in vedeli smo, kaj nas čaka. Blaž je bil pripravljen, osredotočen in tudi dober, vendar mu za zmago proti takšnemu igralcu še malo manjka. Pomembneje od tega pa je dejstvo, da se je Blaž vrnil v prave tirnice. V vseh pogledih je obrnil nov list in mislim, da je pripravljen izpisati novo poglavje. V tem trenutku je bilo »trenutno stanje« dovolj za niz proti igralcu, ki se bo danes znova potegoval za zmago na turnirju.

Da ima znova »veter v jadrih«, je Blaž dokazal na naslednji tekmi, ko se je spopadel verjetno z igralcem, ki premore največ občutka v udarcih in je najbolj nevaren iz vseh kotov igrišča v kakršni koli situaciji – Madžarom Takacsem. Trda tekma od prve do skoraj zadnje točke in ni ga bilo od spremljevalcev, ki bi si upal napovedati razplet. Blaž je v odločilnem nizu znova dokazal, da ko najde odločenost, lahko nepopustljivo vztraja do konca in to je v petem nizu tudi zlomilo tekmeca. Ne dvomim, da bo Blaž tudi v tekmi za peto mesto nadaljeval s takšnim pristopom.

Goran Vučković