Današnji tekmi smo izgubili, vendar Poljske ne zapuščamo sklonjenih glav. Luka se je v finalu proti Čehu boril za vsako žogo, Blaž pa je odigral še eno »šahovsko« partijo.

Rezultat v finalu je bil neprestano tesen, zdaj v prid enega in nato v prid drugega, nihče pa si s konstantno igro ni uspel priigrati udobnega zaključka niza. Luka je imel v prvem nizu celo žogo za zmago, odigral korektno in v skladu z dogovorom, ampak na žalost je tudi tekmec pokazal precejšen repertoar znanja in odgovoril na najboljši možen način in niz zvlekel na svojo stran.

V preostalih nizih se razmere med igro niso veliko spreminjale, Čeh pa je ob zaključkih znal pokazati potezo več. In ravno to je bila tista razlika na tehtnici, ki je Luku manjkala in bi mu ob tako izenačeni tekmi pripomogla doseči želeni cilj.

Blaž je odigral še eno »šahovsko« partijo proti kakovostnemu Čehu Faraggu. Na začetku je kazalo na boljši izplen. Blaž je igral, dominiral, vodil igro, ampak Čeh je vztrajal in predvsem zelo spretno izkoristil vse svoje priložnosti. V drugem nizu je Blaž vrnil enako, ampak na žalost se mu je v nadaljevanju ustavilo. Tempo v igri je padel in počasnejši Čeh je v preigravanju še enkrat dokazal, da ne potrebuje dveh priložnosti, da pospravi žogo.

Zaključim lahko s tem, da sta fanta odigrala dober turnir in imata ustrezno podlago za vrhunsko nadaljevanje sezone. Nove priložnosti si bodo sledile hitro, sprva doma in nato izredno močan turnir v Švici. Za Blaža precejšnja smola, ker se tega turnirja ne bo udeležil, za Luka pa definitivno neprimerno večji zalogaj, ki se ga bo treba lotiti zelo temeljito, in sicer v vseh pogledih.

Goran Vučković

Rezultati => ODPRI